Rico Engelbarts
04/08/2018 12:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2018 12:08

Zuid-Koreaanse Bithumb-exchange heft beperkingen op

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
zuid_koreaanse_exchange_bithumb_heft_beperkingen_deels_op

De Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Bithumb zal zaterdag 4 augustus om 11.00 lokale tijd het haar gebruikers weer mogelijk te maken om cryptocurrencies te storten en op te nemen. Na de hack in juni waarbij voor $30 miljoen aan cryptocurrency gestolen werd (en niet veel later de helft daarvan weer terugvond), stelde de exchange alle opnames en stortingen buiten werking.


De opheffing van de blokkade geldt echter niet voor alle cryptocurrencies. Waar Bithumb in haar eerste tweet nog sprak over 10 cryptocurrencies die goedgekeurd waren voor de eerste ronde van de hervatting van de service, bleven hier in een latere tweet nog maar 9 van over: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Ethereum Classic (ETC), Qtum (QTUM), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Zcash (ZEC), en Mithrill (MITH). Bezitters van Monero (XMR) zullen kennelijk nog iets langer moeten wachten om deze cryptocurrency te storten of op te nemen van de exchange, evenals de eigenaren van de 25 andere cryptocurrencies die Bithumb list. De exchange meldt het volgende in een blogpost op haar website:

Sommige cryptocurrencies met een aanzienlijk prijsverschil tussen de Bithumb-markt en de reguliere markt zullen in deze ronde worden uitgesloten om de assets van de klanten te beschermen. Zodra de diensten weer normaal werken, wordt een snelle verandering van de marktprijzen verwacht. Daarom zal het hervatten van de normale services voor dergelijke cryptocurrencies voorlopig nog worden opgeschort.

Het verschil van de hoge prijzen van cryptocurrencies op Bithumb in vergelijking met de werkelijke prijzen op andere belangrijke crypto-exchanges, werd veroorzaakt doordat er sinds 20 juni geen nieuw kapitaal in het handelsplatform kon worden geïnjecteerd. Omdat Bithumb stablecoins zoals Tether (USDT) niet ondersteunt, was de enige optie voor traders om tokens en cryptocurrencies als BTC en ETH onderling te verhandelen. Ook de terugkomst van de door de Koreaanse overheid fel bestreden Kimchi Premium dreven de prijzen op Bithumb op.
Bithumb, voor de hack de grootste exchange van Korea, is één van de twaalf exchanges die in juli een reeks inspecties, uitgevoerd door de Korean Blockchain Association, hebben doorstaan. De meerderheid van de beleggers in Zuid-Korea reageerde negatief op de anderzins positieve aankondiging van de Blockchain Association, vanwege de controversiële beslissing om Bithumb, met haar blokkades, goed te keuren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie