Home Nieuws ICO's Parlement Zuid-Korea doet officieel voorstel ICO-ban op te heffen

Parlement Zuid-Korea doet officieel voorstel ICO-ban op te heffen

- Advertentie -

Bijna acht maanden na een algemeen verbod op initial coin offerings (ICO’s), heeft de Nationale Vergadering (parlement) van Zuid-Korea naar verluidt een officiële aanbeveling gedaan om binnenlandse ICO’s weer toe te staan.

Volgens een rapport van Business Korea op dinsdag heeft het parlement met 300 leden een officieel voorstel gedaan om binnenlandse ICO’s in het land toe te laten door relevante bepalingen inzake beleggersbescherming voor te bereiden en na te leven.

De speciale commissie van de Nationale Vergadering voor de vierde industrieel revolutie beschuldigde de regering er zelfs van “haar plicht te verzaken” bij het antwoorden op de blockchain-sector, suggereert het rapport. Het veel gepubliceerde ICO-verbod in Korea en China heeft eerder een uittocht van binnenlandse bedrijven naar tolerantere rechtsgebieden in Singapore en Zwitserland om ICO’s te leiden, laten zien.

Discussies over blockchain en ICO’s tussen de Nationale Vergadering en de regering zullen “versnellen”, suggereert het rapport. Meer nadrukkelijk heeft de Nationale Vergadering een wetgevings- en beleidsvoorstel gedaan waarin wordt aanbevolen ICO’s toe te staan.

De commissie voor de vierde industriële revolutie riep de regering ook op een taskforce, bestaande uit zowel overheidsfunctionarissen als particuliere deskundigen, op te richten om “de transparantie van handel in cryptocurrency te verbeteren en een gezond handelssysteem tot stand te brengen”. Verder zei de commissie:

De regering moet ook nadenken over het opzetten van een nieuw comité en over het bouwen van bestuurssystemen op niveau, in een poging systematisch blockchain-beleid te maken en efficiënt industriële ondersteuning te bieden. We zullen ook een wettelijke basis leggen voor handel in cryptocurrency, inclusief toestemming voor ICO’s via het Permanente Comité van de Nationale Vergadering

De wetgevende inspanning kwam eerder deze maand voor het eerst aan het licht toen een groep wetgevers onder leiding van Hong Eui-rak, vertegenwoordiger van de Democratische Partij (de regerende partij in Korea) begonnen was met het opstellen van een wetsvoorstel om de lancering van nieuwe ICO’s in het land te legaliseren. Hong Eui-rak zei destijds:

Het wetsvoorstel is gericht op het legaliseren van ICO’s onder toezicht van de overheid. Het primaire doel van de wetgeving is het helpen verwijderen van onzekerheden waarmee blockchain-gerelateerde bedrijven mee geconfronteerd worden.

De omarming volgt op recente opmerkingen van het nieuwe hoofd van de financiële waakhond in Korea, die ervoor gekozen heeft om de “positieve aspecten” van cryptocurrencies onder de aandacht te brengen en suggereerde dat de autoriteiten de beperkingen op cryptocurrency zullen versoepelen, in een land dat tot de grootste crypto-handelsmarkten ter wereld behoort.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€13.889,60 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€13.910,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€13.941,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€13.994,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.119,20 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...