Rico Engelbarts
29/05/2018 12:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2018 12:40

Parlement Zuid-Korea doet officieel voorstel ICO-ban op te heffen

ICO’s
parlement_zuid-korea_doet_officieel_voorstel_ICO_ban_op_te_heffen

Bijna acht maanden na een algemeen verbod op initial coin offerings (ICO’s), heeft de Nationale Vergadering (parlement) van Zuid-Korea naar verluidt een officiële aanbeveling gedaan om binnenlandse ICO’s weer toe te staan.
Volgens een rapport van Business Korea op dinsdag heeft het parlement met 300 leden een officieel voorstel gedaan om binnenlandse ICO’s in het land toe te laten door relevante bepalingen inzake beleggersbescherming voor te bereiden en na te leven.
De speciale commissie van de Nationale Vergadering voor de vierde industrieel revolutie beschuldigde de regering er zelfs van “haar plicht te verzaken” bij het antwoorden op de blockchain-sector, suggereert het rapport. Het veel gepubliceerde ICO-verbod in Korea en China heeft eerder een uittocht van binnenlandse bedrijven naar tolerantere rechtsgebieden in Singapore en Zwitserland om ICO’s te leiden, laten zien.
Discussies over blockchain en ICO’s tussen de Nationale Vergadering en de regering zullen “versnellen”, suggereert het rapport. Meer nadrukkelijk heeft de Nationale Vergadering een wetgevings- en beleidsvoorstel gedaan waarin wordt aanbevolen ICO’s toe te staan.
De commissie voor de vierde industriële revolutie riep de regering ook op een taskforce, bestaande uit zowel overheidsfunctionarissen als particuliere deskundigen, op te richten om “de transparantie van handel in cryptocurrency te verbeteren en een gezond handelssysteem tot stand te brengen”. Verder zei de commissie:

De regering moet ook nadenken over het opzetten van een nieuw comité en over het bouwen van bestuurssystemen op niveau, in een poging systematisch blockchain-beleid te maken en efficiënt industriële ondersteuning te bieden. We zullen ook een wettelijke basis leggen voor handel in cryptocurrency, inclusief toestemming voor ICO’s via het Permanente Comité van de Nationale Vergadering

De wetgevende inspanning kwam eerder deze maand voor het eerst aan het licht toen een groep wetgevers onder leiding van Hong Eui-rak, vertegenwoordiger van de Democratische Partij (de regerende partij in Korea) begonnen was met het opstellen van een wetsvoorstel om de lancering van nieuwe ICO’s in het land te legaliseren. Hong Eui-rak zei destijds:

Het wetsvoorstel is gericht op het legaliseren van ICO’s onder toezicht van de overheid. Het primaire doel van de wetgeving is het helpen verwijderen van onzekerheden waarmee blockchain-gerelateerde bedrijven mee geconfronteerd worden.

De omarming volgt op recente opmerkingen van het nieuwe hoofd van de financiële waakhond in Korea, die ervoor gekozen heeft om de “positieve aspecten” van cryptocurrencies onder de aandacht te brengen en suggereerde dat de autoriteiten de beperkingen op cryptocurrency zullen versoepelen, in een land dat tot de grootste crypto-handelsmarkten ter wereld behoort.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie
Advertentie