Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
02/05/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2019 05:00

Koffie met CI: 1 mei 2019

Nieuws
Koffie met CI

Een hele goeiemorgen! Donderdagochtend klokslag zeven uur, het is weer tijd voor Koffie met CI! Wat is er gisteren allemaal gebeurd? We vatten het nieuws van gisteren even samen:
De bitcoin (BTC) koers won gisteren weer wat terrein en vestigde een nieuwe weekly high. Ook de koersen van de altcoins zagen er goed uit. Zo wist bitcoin cash (BCH) met ruim 13% te stijgen in 24 uur. Analisten zoals dave the wave, Tom Lee, Tone Vay en Moon Overlord zijn voor de lange termijn positief. Heb je afgelopen maandag gemist wat onze eigen analist David verwacht? Lees hier dan alsnog zijn wekelijkse bitcoin-analyse. Meediscussiëren over de koersen kan natuurlijk in ons Telegramkanaal!
Dat de koers van ethereum (ETH) steeg had nog een andere reden. Niemand minder dan Elon Musk, CEO van Tesla, tweette “Ethereum” (ja echt), waarna hij in een opvolgende tweet met een eveneens kort bericht (“jk’) aangaf een grapje te maken. Musk en Vitalik Buterin raakte daarna nog in ‘gesprek’ op Twitter over wat er op het Ethereum-netwerk zou moeten worden ontwikkeld.
Dan Bakkt! Het is weer even geleden dat er nieuws verscheen omtrent het langverwachte cryptocurrency-handelsplatform van de Intercontinental Exchange (ICE). De ICE heeft aangekondigd dat het de cryptocurrency-opslagdienst Digital Asset Custody Company (DACC) voor haar handelsplatform Bakkt heeft overgenomen. Met de acquisitie hoopt ICE een BitLicense te verkrijgen waarmee het in New York kan opereren.
Sinds vorige week is een cryptocurrency miner volop bitcoin cash (BCH) aan het minen onder de naam Satoshi Nakamoto. Inmiddels zou de miner ongeveer 40% van BCH’s hashrate in handen hebben. Verschillende theorieën worden aangehaald, waaronder het idee dat Craig Wright hier achter zit. Verder wordt gevreesd voor een zogeheten 51% attack.
Dan nieuws van Nederlandse bodem. Petra Hielkema, Director of Payments and Market Infrastructure bij De Nederlandsche Bank (DNB), laat weten dat de bank blockchain blijft onderzoeken ondanks de resultaten die niet bijzonder positief zijn. Hielkema ziet problemen omtrent schaalbaarheid en energieverbruik, maar ziet uitkomst als het gaat om internationale betalingen.
Zo, je bent weer bij!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement