Koers ethereum (ETH) stijgt na simpele tweet van Elon Musk

Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, heeft opnieuw furore gemaakt in de cryptocurrency gemeenschap op Twitter. Ditmaal schreef hij op 30 april simpelweg; “ethereum.”

- Advertentie -

Elon Musk nam dat later weer terug door er met “jk” op te antwoorden, maar dat was voor een groot deel van de community al te laat. Er is massaal gereageerd op het bericht vanuit de gemeenschap en zelfs de koers van ether (ETH) heeft gereageerd.

Rond middernacht stond de prijs van ether rond de $154. Kort na de tweet van Elon Musk schoot deze met zo’n 2,6% omhoog naar $158 en dat terwijl de koers van ether de laatste tijd een lichte daling toonde.

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, reageerde ook op het bericht van Elon Musk. Hij nodigt Elon Musk uit om de Devcon in oktober te bezoeken:

- Advertentie -

Elon Musk antwoordde daar weer op dat Buterin op moet houden met het weggeven van ether. Een grap natuurlijk aangezien Buterin zich “Vitalik Non-giver of Ether” op Twitter noemt en een referentie is naar de vele “giveaway” scams waarvan beide heren in het verleden slachtoffer van zijn geweest.

Vorig jaar werd het bekend dat er scammers zijn die zich voordoen als Elon Musk of Vitalik Buterin en vervolgens beloven dat zij cryptocurrency als bitcoin (BTC) of ether (ETH) weg zullen geven. Elon Musk zijn Twitteraccount werd zelfs een tijdje geblokkeerd hieromtrent. De scammers worden steeds creatiever, ook nu doen ze weer met de bovenstaande discussie mee, dus pas op!

Daar blijft het echter niet bij. Elon Musk vroeg daarna aan Buterin wat er op Ethereum ontwikkeld moet worden en Vitalik geeft hem vervolgens een enorme lijst met punten zoals een wereldwijd toegankelijk financieel systeem voor betalingen, opslag en verzekeringen, een login op Facebook via ethereum zodat er geen tussenpersonen nodig zijn, allerlei soorten registers op de blockchain en zelfs stickers en badges.

In een interview met Ark Invest in¬†februari¬†noemde Elon Musk bitcoin ‚Äúbest wel briljant.‚ÄĚ

Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten,¬†Facebook‚Äď of¬†Twitter.¬†Meediscussi√ęren? Meld je dan aan voor ons¬†Telegram¬†kanaal.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.050,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.778,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.853,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.867,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.890,10 Kopen
Laatste nieuws

Wat is cryptojacking en hoe kun je het voorkomen?

0
Crytojacking is een malafide activiteit die voor het grote publiek nog vrij onbekend is, maar die wel steeds vaker ingezet wordt. Het wordt vaak...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...

Lees verder

Wat is cryptojacking en hoe kun je het voorkomen?

Crytojacking is een malafide activiteit die voor het grote publiek nog vrij onbekend is, maar die wel steeds vaker ingezet wordt. Het wordt vaak...

Niemand gaat Bitcoin (BTC) verbieden, zegt Amerikaanse toezichthouder die veel goed nieuws belooft

Brian Brooks, hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) zegt dat Amerikaanse toezichthouders niet van plan zijn om bitcoin (BTC)...

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

Het¬†business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben ge√Įnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze prijsniveaus zijn belangrijk

De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....