Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Koers ethereum (ETH) stijgt na simpele tweet van Elon Musk

Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, heeft opnieuw furore gemaakt in de cryptocurrency gemeenschap op Twitter. Ditmaal schreef hij op 30 april simpelweg; “ethereum.”

- Advertentie -

Elon Musk nam dat later weer terug door er met “jk” op te antwoorden, maar dat was voor een groot deel van de community al te laat. Er is massaal gereageerd op het bericht vanuit de gemeenschap en zelfs de koers van ether (ETH) heeft gereageerd.

Rond middernacht stond de prijs van ether rond de $154. Kort na de tweet van Elon Musk schoot deze met zo’n 2,6% omhoog naar $158 en dat terwijl de koers van ether de laatste tijd een lichte daling toonde.

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, reageerde ook op het bericht van Elon Musk. Hij nodigt Elon Musk uit om de Devcon in oktober te bezoeken:

Elon Musk antwoordde daar weer op dat Buterin op moet houden met het weggeven van ether. Een grap natuurlijk aangezien Buterin zich “Vitalik Non-giver of Ether” op Twitter noemt en een referentie is naar de vele “giveaway” scams waarvan beide heren in het verleden slachtoffer van zijn geweest.

Vorig jaar werd het bekend dat er scammers zijn die zich voordoen als Elon Musk of Vitalik Buterin en vervolgens beloven dat zij cryptocurrency als bitcoin (BTC) of ether (ETH) weg zullen geven. Elon Musk zijn Twitteraccount werd zelfs een tijdje geblokkeerd hieromtrent. De scammers worden steeds creatiever, ook nu doen ze weer met de bovenstaande discussie mee, dus pas op!

Daar blijft het echter niet bij. Elon Musk vroeg daarna aan Buterin wat er op Ethereum ontwikkeld moet worden en Vitalik geeft hem vervolgens een enorme lijst met punten zoals een wereldwijd toegankelijk financieel systeem voor betalingen, opslag en verzekeringen, een login op Facebook via ethereum zodat er geen tussenpersonen nodig zijn, allerlei soorten registers op de blockchain en zelfs stickers en badges.

In een interview met Ark Invest in februari noemde Elon Musk bitcoin “best wel briljant.”

Heb je trouwens maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€7.962,62 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€7.972,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.015,86 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.031,49 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.033,64 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.075,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€7.962,62 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€7.972,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.015,86 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.031,49 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.033,64 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.075,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: Sideways en altcoin run?

Bitcoin is in de afgelopen weken flink gedaald, als we kijken naar het marktvolume. We zijn vanaf de week van 1 juni naar vorige...