Simon Bosch Simon Bosch
03/11/2022 20:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2022 20:30

Bitcoin-miner CleanSpark koopt enorm aantal ASIC-miners op

icon-mining
Mining
Bitcoin-miner CleanSpark koopt enorm aantal ASIC-miners op

Foto: Artie Medvedev/Shutterstock

Crypto-miners hebben het erg zwaar op het moment. Door de hoge energieprijzen, hard gedaalde crypto-prijzen en aanhoudende concurrentie zijn verschillende grote en kleine bitcoin (BTC) miners financieel in de problemen gekomen. Maar voor sommigen levert dit juist kansen op. BTC-miner CleanSpark heeft maar liefst 3.843 ASIC-miners aangekocht.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

CleanSpark koopt groot aantal bitcoin-miners

Dat maakte het bedrijf bekend in een persbericht. Om precies te zijn gaat het om Antminer S19J Pro-machines. Dit model is nog erg nieuw, en het moet CleanSpark bijna 400 petahash per seconde (PH/s) kunnen leveren. Elke Antminer S19J is goed voor 104 terahash per seconde (TH/s).

Het bedrijf heeft ze aangekocht voor slechts 15,50 Amerikaanse dollar per terahash. Volgens Hashrate Index ligt de prijs per terahash per seconde van vergelijkbare ASIC-miners op het moment op zo’n 23 dollar per TH/s. CleanSpark heeft dus een uitstekende deal gekregen.

Het is mogelijk dat CleanSpark hardware van Argo Blockchain heeft overgekocht, dit bedrijf dreigt namelijk failliet te gaan. Argo is niet meer in staat om op een reguliere manier kapitaal op te halen, daarom overweegt het om bijvoorbeeld zwaar te bezuinigen of zelfs om volledig te stoppen. Bedrijven die bijna failliet zijn moeten vaak tegen een flinke korting hun activa verkopen als er weinig geïnteresseerden zijn.

Advertentie

BTC miners hebben het zwaar

Argo Blockchain is niet de enige miner met wie het slecht gaat. Zelfs de grootste publieke miner ter wereld, Core Scientific, is ook zo goed als failliet. Om nieuwe hardware aan te kunnen schaffen moest het eerder dit jaar nog het overgrote deel van zijn eigen bitcoin-positie verkopen. De hoge energieprijzen, lage bitcoin-prijs en de grote concurrentie zijn Core Scientific inmiddels te veel geworden.

Tegelijkertijd lijkt het bij CleanSpark juist op rolletjes te lopen. Ondanks de omstandigheden kocht het in september 10.000 ASIC-miners. Laten we hopen dat deze miner het hoofd boven water houdt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie