Timo Bult Timo Bult
08/09/2022 10:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2022 10:04

Bitcoin miner CleanSpark koopt 10.000 miners ondanks omstandigheden

Nieuws
Bitcoin miner CleanSpark koopt 10.000 miners ondanks omstandigheden

Foto: Arina P Habich/Shutterstock

De huidige bearmarkt is een flinke aanslag op alle bedrijven en investeerders in de crypto-sector. Ook bitcoin miners hebben flinke last van de lage bitcoin koers en hoge energieprijzen. Maar hier en daar zie je dat deze bedrijven alsnog het risico durven te nemen om juist nu uit te breiden. Zo ook CleanSpark, een grote bitcoin miner die onlangs 10.000 nieuwe miners heeft aangeschaft.

Nederlanders stemmen: hoe ver zitten we in de bitcoin bullmarkt?

Bitcoin miner grijpt zijn kans

CleanSpark, dat zichzelf “de leidende duurzame bitcoin miner in de Verenigde Staten” noemt, kocht de 10.000 miners voor een prijs van $28 miljoen. Om precies te zijn kocht het de Bitmain Antminer S19j Pro. De ASICS miner van ’s werelds grootste mining fabrikant heeft een hash rate van 100 terahashes per seconde (TH/s).

Het bedrijf kon de 10.000 machines voor een mooie prijs op de kop tikken. Terwijl de miners normaal gesproken voor ongeveer $95 per terahash over de toonbank gaan, heeft CleanSpark een deal voor $28 terahash weten te maken. Dat heeft onder andere te maken met de huidige situatie op de markt. De CEO van CleanSpark, Zach Bradfod, legt uit hoe dit zit:

“Tegen het einde van de bullmarkt vorig jaar hebben wij ons strategisch gericht op het opbouwen van infrastructuur in plaats van de toenmalige trend in de sector te volgen om apparatuur maanden van tevoren voor te bestellen,”

Het bedrijf deed in de loop van dit jaar meerdere aankopen. Al met al zou CleanSpark tegen het einde van dit jaar ruim 5 exahashes per seconde moeten genereren met de machines.

Advertentie

Andere BTC miners in de problemen

Eerder was in het laatste bitcoin nieuws te lezen dat mining pool Poolin te maken heeft gekregen met liquiditeitsproblemen. Door het groeiende aantal opnames van miners die zijn aangesloten bij de pool kan het platform het niet meer aan. Daarom schortte het de opnames van bitcoin tijdelijk op.

Ondanks de marktomstandigheden stijgt de hash rate nog altijd. Op het moment van schrijven nadert de hash rate, ook wel rekenkracht, zelfs zijn all-time high (ATH). Hierdoor steeg onlangs ook de difficulty weer flink.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie