Simon Bosch Simon Bosch
06/09/2022 12:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2022 12:10

Enorme bitcoin mining pool stopt opnames door liquiditeitstekort

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Los mineros venden BTC sin precedentes: las acciones más bajas en años

Foto: Scharfsinn/Shutterstock

De afgelopen tijd hebben we regelmatig geschreven dat bitcoin (BTC) en crypto-miners flink onder grote druk staan. De energiekosten stijgen voor veel miners de pan uit, terwijl de prijzen van cryptocurrencies dalen. Ook voor de grote jongens wordt het soms wat te veel, zo blijkt uit officiële informatie van Poolin, een van de grootste zogenaamde mining pools ter wereld.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Opnames bij Poolin gaan te snel

Dat schrijft Poolin in een persbericht op 5 september. Het bedrijf bevestigt op zijn website dat het inderdaad liquiditeitsproblemen heeft door een groeiend aantal opnames van klanten. Het bedrijf heeft daarom zelfs alle opnames tijdelijk opgeschort.

Toch benadrukt Poolin dat alle activa van gebruikers veilig zijn en dat het vermogen van het bedrijf positief is. De pools zelf zijn bovendien niet zo beïnvloed, en het bedrijf benadrukt dat het doel nu is om de liquiditeit en activiteit weer volledig op orde te krijgen.

Tegelijkertijd lijkt het inderdaad ook wel mee te vallen. Er lijken bijvoorbeeld geen beperkingen van opnames te komen, zoals Celsius aankondigde nadat het financieel in de problemen kwam. Volgens hetzelfde persbericht brengt Poolin zelfs de kosten voor zijn diensten omlaag. Voor het gebruik van de pools voor bitcoin- en ether-mining vraagt het vanaf nu helemaal geen commissies meer.

Advertentie

Bitcoin miners hebben het zwaar

Toch is het niet duidelijk wat onder een ‘positief vermogen’ valt – dat heeft Tether immers ook, terwijl de grootste uitgever van stablecoins nog maar net genoeg activa zou hebben om netto positief uit te komen. Uiteraard ontkent Tether dit zelf.

Ook is Poolin geen uitzondering in de liquiditeitsproblemen. De halve crypto-industrie kampt daar immers mee, als we kijken naar het mining nieuws van de afgelopen tijd. Eén van de grootste gecentraliseerde miners heeft al een grote hoeveelheid BTC moeten verkopen om nieuwe hardware te kunnen betalen.

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat Poolin onlangs nog een flinke 4.400 BTC naar crypto-exchange Binance verstuurde, meer dan het dubbele van wat Core Scientific recent verkocht. Dat kan echter voor verkoopdruk zorgen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie