Simon Bosch Simon Bosch
04/02/2023 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2023 13:22

Bitcoin miner verkoopt voor het eerst in 2 jaar opeens 1.500 BTC

icon-mining
Mining

Foto: Mark Agnor/Shutterstock

Er zijn maar weinig crypto bedrijven die het zo zwaar hebben als miners. Niet alleen is de bitcoin prijs relatief laag, ook liggen de energiekosten voor veel bedrijven torenhoog en is het netwerk concurrerender dan ooit. Het is dus niet zo vreemd dat veel miners hun holdings op grote schaal verkopen. Marathon Digital bleef een trouwe HODL’er, maar daar is nu verandering in gekomen.

Bitcoin halving heeft grote impact, zo bereidden miners zich voor
Bitcoin halving heeft grote impact, zo bereidden miners zich voor

Marathon verkoopt BTC

Het bedrijf schrijft dat het vorige maand 687 BTC heeft gedolven, een toename van 45% ten opzichte van december. Toen produceerde het slechts 475 BTC. Dat kwam doordat het operationele problemen had met de provider van de serverruimtes in Texas. Deze zijn opgelost, waardoor de productie weer flink kon stijgen.

Marathon zegt een uitstekende financiële situatie te hebben, maar toch koos het ervoor om in januari 1500 bitcoins te verkopen. Op het moment is dat ongeveer 32,2 miljoen euro waard. Hiermee wil het een deel van zijn operationele uitgaven bekostigen, en het plant om dit het komende jaar vaker te doen. Het is voor het eerst in twee jaar tijd dat Marathon bitcoins verkoopt.

Ook zegt het nog steeds een grote oorlogskas te willen aanhouden, die naast uit bitcoins ook uit cash zal bestaan. Het heeft een deel van de cash op de balans weggezet, 133,8 miljoen dollar in totaal zelfs. Hetzelfde geldt voor de bitcoin-holdings. Het heeft ongeveer 8.090 BTC die het niet direct nodig heeft, en in totaal 11.418 BTC.

Advertentie

Marathon nu enorme bitcoin whale

Daardoor is het de op één na grootste beursgenoteerde investeerder in bitcoin. Uitsluitend MicroStrategy is groter. Volgens CoinGecko heeft dat bedrijf op het moment een enorme 129.699 BTC op de balans staan. Coinbase staat op de derde plek met 9.000 BTC.

Vorig jaar kregen veel miners het zó zwaar dat ze al hun gedolven bitcoins of zelfs hun posities in hun geheel van de hand hebben gedaan. Zelfs Core Scientific, voorheen de grootste bitcoin-miner ter wereld, is failliet gegaan.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Mining nieuws

Solo bitcoin miner verslaat giganten en verdient BTC-jackpot
Solo bitcoin miner verslaat giganten en verdient BTC-jackpot
Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst
Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst
Revolutionaire Bitcoin mining plannen onthuld door Twitter-oprichter
Revolutionaire Bitcoin mining plannen onthuld door Twitter-oprichter
Advertentie