Ivo Melchers Ivo Melchers
10/11/2022 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2022 10:30

BTC miner Marathon is op één na grootste beursgenoteerde bitcoin-holder

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Grindi

Bitcoin (BTC) miner Marathon Digital heeft sinds juli minimaal 1.231 BTC gemined en heeft tot op heden nog niks hiervan verkocht. Marathon Digital is nu de tweede grootste bitcoin- holder onder beursgenoteerde bedrijven, volgens data van CoinGecko. Het zal voor velen geen verrassing zijn dat MicroStrategy op de eerste plek staat, met een flinke ‘voorsprong’. Microstrategy heeft namelijk op het huidige moment 129.699 BTC in bezit, terwijl Marathon Digital een totaal van 11.285 BTC in bezit heeft. Tegen de huidige koers heeft dat ongeveer een waarde van iets minder dan $200 miljoen.

In het derde kwartaal had het een totaal van 616 BTC aan zijn holdings toegevoegd en in de maand oktober had het beursgenoteerde bedrijf nog is een extra 615 BTC toegevoegd. Oktober was dan ook niet voor niets de meest productieve maand ooit voor het bedrijf.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Verhoging hashrate

De beursgenoteerde bitcoin miner had in oktober zijn hashrate met 84% verhoogd. Hiermee had de hashrate, oftewel de totale computerkracht van alle machines, een recordhoogte bereikt. In de maand oktober gingen er namelijk 32.000 nieuwe machines online voor Marathon Digital.

De totale hashrate bedroeg op 30 september 3,8 EH/s en aan het einde van de maand oktober was deze gestegen tot 7 EH/s. Na deze indrukwekkende stijging is het bedrijf niet van plan om het hier bij te laten. Voor het einde van 2023 wil het namelijk op een hash rate van maar liefst 23 EH/s zitten.

Voorzitter en CEO van Marathon Digital, Fred Thiel, zei het volgende over de toename in BTC productie:

‘’De consistente verbetering in onze bitcoin productie is het directe resultaat van het verhogen van onze hash rates door meer Bitcoin servers online te brengen en die te verbeteren.’’

Advertentie

Bearmarkt

De meeste BTC-miners hebben het juist erg zwaar in de huidige omstandigheden. De koers van bitcoin is flink gedaald, terwijl de energiekosten juist fors zijn gestegen. Ook is de mining difficulty, ofwel de moeilijkheidsgraad, sinds augustus bijna elke keer gestegen. Als gevolg wordt het dus steeds moeilijker om een nieuw transactieblok aan de blockchain toe te voegen en dus BTC als beloning te ontvangen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie