Timo Bult Timo Bult
24/02/2023 19:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2023 19:35

Bitcoin miners waren belangrijk tijdens winterstorm, dit is waarom

icon-mining
Mining

Foto: Marouanesitti / Shutterstock.com

Bitcoin miners in de Amerikaanse staat Texas zijn tijdens een recente winterstorm in actie gekomen om energietekort van de staat te helpen verlichten. De Electric Reliability Council of Texas (ERCOT), die elektriciteit levert aan meer dan 26 miljoen Texaanse klanten, introduceerde het Interim Voluntary Load Curtailment programma voor BTC miners en andere grootverbruikers om energie te besparen in tijden van piekvraag.

Bitcoin halving om de hoek, hoe bereid je voor?
  • icon-mining
    Mining

Bitcoin miners en grootverbruikers voeren 1.500 MW terug

Tijdens de winterstorm Elliott verminderde het programma met succes de Large Flexible Load (LFL) dankzij BTC miners en andere grootverbruikers, waardoor tot 1.500 MW energie werd teruggevoerd naar het Texaanse net, aldus een recente LFL-analyse van ERCOT.

Bij 20 van de gemonitorde LFL’s werd de vraag naar elektriciteit in zekere mate beperkt, waarbij zes van deze grootverbruikers hun belasting gedurende de gehele storm beperkten, ongeacht de energieprijzen. De overige 14 LFL’s pasten hun vraag wel aan op basis van real-time prijzen.

BTC miners springen bij

In de zomer van 2022, toen het ERCOT-programma nog niet bestond, hebben miners aanzienlijk geprofiteerd van het opschorten van hun activiteiten en het verminderen van hun energieverbruik tijdens piekuren. Vorige zomer werden extreem hoge temperaturen bereikt waardoor mensen massaal hun airco’s aanzetten. Hierdoor steeg de vraag naar elektriciteit flink.

Het succes van het Interim Voluntary Load Curtailment-programma tijdens de winterstorm Elliott en de bereidheid van BTC miners om te helpen in tijden van crisis tonen de mogelijke use-cases voor mining. Miners zouden zodoende bij kunnen dragen aan het stabiliseren van het elektriciteitsnet.

In eerder bitcoin mining nieuws was te lezen dat de Amerikaanse bitcoin miners flink aan het uitbreiden zijn. CleanSpark, een grote bitcoin miner, kocht 20.000 gloednieuwe exemplaren van de Bitmain Antminer S19j Pro+ voor ongeveer $32,3 miljoen, ofwel €30,2 miljoen. Het bedrijf deed dit al een paar keer eerder en zet dus in op het uitbouwen van zijn infrastructuur in voorbereiding op de toekomst.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie