Timo Bult Timo Bult
24/02/2023 19:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2023 19:35

Bitcoin miners waren belangrijk tijdens winterstorm, dit is waarom

Nieuws

Foto: Marouanesitti / Shutterstock.com

Bitcoin miners in de Amerikaanse staat Texas zijn tijdens een recente winterstorm in actie gekomen om energietekort van de staat te helpen verlichten. De Electric Reliability Council of Texas (ERCOT), die elektriciteit levert aan meer dan 26 miljoen Texaanse klanten, introduceerde het Interim Voluntary Load Curtailment programma voor BTC miners en andere grootverbruikers om energie te besparen in tijden van piekvraag.

Bitcoin daling voorbij? Koers nu naar $67.300 of toch eerst $52.000?
Bitcoin daling voorbij? Koers nu naar $67.300 of toch eerst $52.000?

Bitcoin miners en grootverbruikers voeren 1.500 MW terug

Tijdens de winterstorm Elliott verminderde het programma met succes de Large Flexible Load (LFL) dankzij BTC miners en andere grootverbruikers, waardoor tot 1.500 MW energie werd teruggevoerd naar het Texaanse net, aldus een recente LFL-analyse van ERCOT.

Bij 20 van de gemonitorde LFL’s werd de vraag naar elektriciteit in zekere mate beperkt, waarbij zes van deze grootverbruikers hun belasting gedurende de gehele storm beperkten, ongeacht de energieprijzen. De overige 14 LFL’s pasten hun vraag wel aan op basis van real-time prijzen.

BTC miners springen bij

In de zomer van 2022, toen het ERCOT-programma nog niet bestond, hebben miners aanzienlijk geprofiteerd van het opschorten van hun activiteiten en het verminderen van hun energieverbruik tijdens piekuren. Vorige zomer werden extreem hoge temperaturen bereikt waardoor mensen massaal hun airco’s aanzetten. Hierdoor steeg de vraag naar elektriciteit flink.

Het succes van het Interim Voluntary Load Curtailment-programma tijdens de winterstorm Elliott en de bereidheid van BTC miners om te helpen in tijden van crisis tonen de mogelijke use-cases voor mining. Miners zouden zodoende bij kunnen dragen aan het stabiliseren van het elektriciteitsnet.

In eerder bitcoin mining nieuws was te lezen dat de Amerikaanse bitcoin miners flink aan het uitbreiden zijn. CleanSpark, een grote bitcoin miner, kocht 20.000 gloednieuwe exemplaren van de Bitmain Antminer S19j Pro+ voor ongeveer $32,3 miljoen, ofwel €30,2 miljoen. Het bedrijf deed dit al een paar keer eerder en zet dus in op het uitbouwen van zijn infrastructuur in voorbereiding op de toekomst.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Mining nieuws

Waarom stijgen bitcoin en ethereum vandaag?
Bitcoin miners houden vast aan miljarden – koersstijging verwacht
Bitcoin miners in de problemen? Opbrengst bereikt dieptepunt
Bitcoin miners in de problemen? Opbrengst bereikt dieptepunt
Bitcoin-miners stelen bijna $1 miljard aan stroom in Maleisië
Bitcoin-miners stelen bijna $1 miljard aan stroom in Maleisië
Advertentie