Timo Bult Timo Bult
17/02/2023 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2023 07:04

Ondanks bearmarkt koopt deze bitcoin miner 20.000 nieuwe miners

icon-mining
Mining
Minero de Bitcoin compra 20.000 mineros a pesar del mercado bajista

Foto: ironwas / Shutterstock.com

De grote bitcoin miner CleanSpark slaat weer toe met zijn strategie. Gedurende de bearmarkt heeft het bedrijf enorme hoeveelheden crypto miners voor onder de marktprijs opgekocht. Ook nu weer koop het bedrijf een nieuwe lading; 20.000 gloednieuwe exemplaren van de Bitmain Antminer S19j Pro+!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin miner groeit flink

CleanSpark kocht de 20.000 miners voor ongeveer 32,3 miljoen dollar, ongeveer 30,2 miljoen euro. Dat is een stuk onder de gangbare marktprijs. In totaal zouden de kosten per terahash (TH) neerkomen op 13,25 dollar. Dat is een stuk minder dan de 15,09 dollar die normaal gesproken voor een miner als de S19j Pro+ neer gelegd moet worden.

Definitie: Een terahash is een meeteenheid die wordt gebruikt om de rekenkracht van een cryptocurrency mining hardware te beschrijven. Het staat voor één biljoen (10^12) hashes per seconde dat een miner kan genereren. Er passen 1 miljoen terahashes in 1 exahash.

Dankzij kortingen en coupons, aldus CoinDesk, wist het bedrijf een goede deal te slaan. Met 25% korting breidt het zijn mining-capaciteit uit met 2,4 exahashes per seconde (EH/s), een groei van 37% voor het bedrijf. Aan het einde van 2023 wil CleanSpark een capaciteit hebben bereikt van 16 EH/s.

Advertentie

De een zijn dood is de ander zijn brood

De bitcoin miner hanteert een strategie waarmee het goedkope miners op koopt, vaak afkomstig van concurrenten die in de problemen zitten. In november vorig jaar kocht het nog een flinke bulk miners. Die waren waarschijnlijk afkomstig van Argo Blockchain, dat destijds failliet dreigde te gaan.

Een maand daarvoor was in het bitcoin nieuws te lezen dat CleanSpark 10.000 miners op de kop heeft getikt. In plaats van de bearmarkt uit te zitten probeert de miner dus zijn infrastructuur flink uit te bouwen. Dit zou, mocht bitcoin verder stijgen, uit kunnen draaien op een lucratieve strategie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie