Wessel Kersting Wessel Kersting
12/06/2022 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2022 19:15

Waarom bitcoin miners verbruik minderen tijdens hittegolf Texas

icon-mining
Mining
Waarom bitcoin miners verbruik minderen tijdens hittegolf Texas

Foto: Amanita Silvicora/Shutterstock

Afgelopen week was het in de Amerikaanse staat Texas zo warm dat er een recordhoeveelheid stroom werd verbruikt voor de maand juni. En dat heeft ook effect gehad op de bitcoin (BTC) miners in de staat.

5 grootste bitcoin miners verkopen nog altijd niet, ondanks halving
  • icon-mining
    Mining

Texas vestigt record

De vraag naar energie bereikte volgens de informatie van de Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) haar hoogtepunt van 72.386 megawatt op maandag en plaatste daarmee ook direct een record voor de maand juni.

Dit record was echter niet voor lange duur. Een dag later werd er een nieuw hoogtepunt gezet van 72.785 megawatt. Hiervoor stond het hoogtepunt op 70.257 megawatt. Dit record was gevestigd op 23 juni 2021.

Deze hitte zorgde voor flink wat stress bij de stroomleverancier van de staat. Deze hittegolf is niet alleen voor de burgers heel vervelend, maar heeft ook gevolgen op verschillende bitcoin mining bedrijven die in Texas gevestigd zijn.

Advertentie

Effecten op bitcoin mining

Het bitcoin miningbedrijf Argo heeft eerder deze week aangegeven 25% minder bitcoins te hebben gemined in mei. Een van de redenen dat zij een mindere maand hadden komt doordat zij hun stroomverbruik verminderde door de hoge temperaturen in Texas.

Dat was waarschijnlijk ongeveer vijf bitcoin waard, in termen van hogere temperaturen“, zei Peter Wall, Argo-CEO, in een video van 7 juni. “We hebben een paar keer vrijwillig gekort. De energieprijzen gingen omhoog, die stroom gaven we terug aan het net en dat is een paar keer gebeurd.

De instroom aan miners in Texas zorgde voor een discussie over de mogelijke gevolgen die deze bedrijven kunnen hebben voor het stroomnetwerk. Toch heeft ERCOT aangegeven ervan overtuigd te zijn om aan de toenemende vraag in de toekomst te kunnen voldoen.

Toch hebben verschillende miners een oplossing bedacht voor wanneer de vraag naar, en dus ook de prijs van, stroom toeneemt. Op deze momenten zal hun stroomgebruik afnemen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie