Timo Bult Timo Bult
24/05/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2022 11:15

Senator VS wil ‘Bitcoin oase’ in Texas realiseren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Senator VS wil 'Bitcoin oase' in Texas realiseren

Foto: Consolidated News Photos/Shutterstock

De Amerikaanse staat Texas moet een oase voor bitcoin (BTC) en crypto worden. Dan zei senator Ted Cruz tijdens zijn keynote speech aan de denktank The Heritage Foundation op 23 mei. Texas staat erom bekend al grote stappen te hebben gezet in het omarmen van de crypto-sector.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

“Ik geloof in Bitcoin”

De republikein Cruz had enkel goede woorden over voor Bitcoin. Hij wil dan ook dat zijn staat “dé oase op aarde wordt voor bitcoin en crypto.” Waarschijnlijk doelt hij dan vooral op de mining-sector gezien de recente ontwikkelingen in de staat.

Zo worden bitcoin mining-apparaten er ingezet om het affakkelen van aardgas tegen te gaan. Texas kent een grote olie- en gasindustrie en BTC mining biedt hier een uitkomst. Normaalgesproken wordt het gas dat vrijkomt bij olieboren verbrand omdat het te duur is om te transporteren. Door bitcoins op locatie te minen met dit gas, maakt het de hele operatie dus een stuk rendabeler.

Maar de bitcoin miners in Texas hebben het niet enkel op olievelden gemunt. Ook groene energie is een belangrijk onderdeel van het verhaal. In april maakten Blockstream en Block bekend samen een mining-installatie op te willen zetten die voor 100% op zonne-energie draait.

‘Ze kunnen bitcoin niet controleren, en dus zijn ze bang’

Cruz ging ook in op de tegenstanders van crypto, waaronder senator Elizabeth Warren. Die laat zich vaker negatief uit over crypto en noemde het vorig jaar nog een gevaar voor het financiële systeem. Voor Cruz is het duidelijk waarom ze zo bang zijn, en heeft daar dan ook geen goed woord voor over:

“Iets waar ze geen controle over hebben vinden ze maar neits. Dat is precies dezelfde reden waarom de meeste Democraten niet van bitcoin houden. Waarom laat bitcoin Elizabeth Warren ’s nachts woelen en draaien en trillen? Omdat ze wil dat haar plakkerige kleine socialistische vingers in staat zijn om elke cent op al onze bankrekeningen te controleren.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie