Roy van Krieken Roy van Krieken
08/09/2021 13:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2021 13:08

Bitcoin (BTC) miners en olieproducenten vergaderen in Texas over nieuwe mogelijkheden

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) miners en olieproducenten vergaderen in Texas over nieuwe mogelijkheden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Onlangs heeft in een woonwijk in Houston, een stad in de Amerikaanse staat Texas, een geheimzinnige doch interessante vergadering plaatsgevonden. In een warenhuis voor exotische auto’s spraken zo’n 200 olie executives en bitcoin (BTC) miners met elkaar over de toekomst van crypto.

Het lijkt erop dat er naar aanleiding van deze bijeenkomst een alliantie is gesloten tussen de olie-industrie en de bitcoin miners. Voor de wereld van cryptocurrencies zou dit zomaar eens een lucratieve ontwikkeling kunnen zijn.

‘Aandelen van deze bitcoin miner en Nvidia-partner kunnen 50% stijgen’
  • icon-mining
    Mining

Olie-industrie en bitcoin

Aan de grondslag van de discussie tussen de bitcoin miners en de olie executives ligt een bijzondere kwestie. Er bestaan namelijk in de Verenigde Staten een groot aantal aardgasreserves die niet bereikt en gebruikt kunnen worden. Dit komt omdat voor de exploitatie van aardgas een grote hoeveelheid infrastructuur nodig is in de vorm van onder andere pijpleidingen. 

Voor relatief kleine reserves is het aanleggen van deze infrastructuur niet economisch rendabel. Normaal gesproken worden dergelijke reserves simpelweg verbrand zonder dat hier iets uit opgewekt wordt. Dit is waar de bitcoin miners relevant beginnen te worden. 

De olie en gasindustrie wil namelijk bitcoin miners in gaan zetten om gebruik te gaan maken van deze kleine reserves. Deze overeenkomst zou ervoor zorgen dat de kostbare brandstof niet verloren gaat en biedt hierdoor voordelen aan zowel de bitcoin miners als de fossiele brandstof industrie.

“Toen ik hoorde hoeveel geld je kon verdienden per MCF (een eenheid voor het volume van aardgas), in plaats van het gewoon te verbranden dankzij het hele ‘bitcoin mining ding’, kon ik niet meer wegkijken.”

Voor beide partijen kan dit enorm lucratief zijn. Zowel miners en olie en gas executives zijn daarom enorm enthousiast over deze nieuwe deal.

Advertentie

Politiek overtuigen

Daarnaast werd het ambitieuze plan gesmeed om de politiek in de Verenigde Staten te overtuigen van de voordelen van bitcoin en bitcoin mining

Op dit moment zijn de meeste politici in het land op zijn zachtst gezegd niet erg bekend met de potentie en de werking van de wereld van cryptocurrencies en blockchain. Dit moet veranderen, zo stellen zowel de bitcoin miners als de olie industrie.

Er moet actief geprobeerd worden om zoveel mogelijk politici te overtuigen van de mogelijkheden van crypto. De crypto lobby moet enorm in kracht uitbreiden.

Uiteraard bestaan er weinig partijen die zo goed kunnen lobbyen als de olie-industrie. Het lijkt er dus op dat ook dit een enorm goede ontwikkeling is voor investeerders en de crypto gemeenschap over de hele wereld.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie