Kevin Schijven Kevin Schijven
10/01/2022 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2022 14:45

Bitcoin mining bedrijf Bitfarms koopt maar liefst 1.000 BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Los mineros venden BTC sin precedentes: las acciones más bajas en años

Foto: Scharfsinn/Shutterstock

Bitfarms, een beursgenoteerd bitcoin-mining bedrijf, kocht maar liefst 1.000 bitcoins (BTC) voor $43,2 miljoen in de eerste week van 2022. Dat kondigt het bedrijf op 10 januari aan middels een persbericht.

Bitfarms kocht in het derde en vierde kwartaal ook al 1.000 BTC. In totaal heeft het bedrijf nu maar liefst 4.300 BTC in zijn reserves, ter waarde van zo’n $175 miljoen of €155 miljoen tegen de huidige bitcoin prijs.

“Onze leidende bedrijfsstrategie bij Bitfarms is om zoveel mogelijk bitcoin te verzamelen voor de laagste kosten en in de snelste tijd ten behoeve van onze aandeelhouders. Daarvoor optimaliseren we voortdurend onze kapitaalallocatie.

Met de dip in BTC, terwijl de prijzen voor mining hardware hoog blijven, hebben we de kans gegrepen om cash naar BTC te verplaatsen. We blijven ons inzetten voor het uitvoeren van onze operationele groeistrategie en het behalen van ons doel van 8 exahashes per seconde tegen eind 2022.”

Aldus Emiliano Grodzki, oprichter en CEO van Bitfarms. Bitfarms werd in 2017 opgericht en heeft in totaal 3.452 BTC gemined. 363 daarvan werd afgelopen december nog gemined. Gemiddeld minede het bedrijf in 2021 9,5 BTC per dag ter waarde van ongeveer $437.000. Dat was tegen de prijs van $46.000 waar bitcoin nog 31 december stond.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hash Rate herstelt na Kazakhstan

De bitcoin hash rate, oftewel de totale rekenkracht van het netwerk, bereikte onlangs een nieuwe all-time high (ATH) boven 200 EH/s. Echter werd afgelopen week het internet tijdelijk afgesloten door massaprotesten in Kazakhstan, het tweede grootse bitcoin-mining land ter wereld. Hierdoor zakte de hash rate naar schatting van 200 naar ongeveer 170 EH/s, een daling van zo’n 15%. Ondertussen wordt het internet weer aangezet en herstelt de hash rate.

Bitfarms is niet de enige partij die de “dip koopt.” Zo kocht MicroStrategy eind vorig jaar wederom 2.000 BTC. Ook El Salvador, het enige land ter wereld waar bitcoin een wettelijke betaalmiddel is, koopt regelmatig de dip.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie