Kevin Schijven Kevin Schijven
03/01/2022 10:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2022 10:03

Bitcoin hash rate pakt nieuw record, maar koers zit vast

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: zef art/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begint het nieuwe jaar met weinig actie. Een “kerstrally” bleef uiteindelijk uit en ook een bounce kort voor het einde van het jaar bleek uiteindelijk om een zogenaamde fake out te gaan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers volatiliteit neemt af

De volatiliteit van de bitcoin koers neemt steeds verder af en BTC verhandelt over het algemeen zijwaarts in een steeds krapper wordend bereik. Dat zou mogelijk weer de “stilte voor de storm” kunnen zijn die gevolgd wordt met een uitbraak.

Vooralsnog lukt het bitcoin echter niet om door $48.000 te breken, rond de 200-dagen simple moving average. Er lijkt hier ondertussen een behoorlijke muur op te bouwen. Desondanks houdt bitcoin voorlopig nog rond $47.000 stand en dat duidt wellicht aan dat de dips worden gekocht. Lange-termijn investeerders en miners houden nog altijd hun BTC vast. Analisten spreken dan ook over een mogelijke bodem.

De markt gelooft nog altijd sterk dat we nog in een bull-markt zitten en dat de rally binnnenkort weer hervat. Desondanks is eerst nog een dip zeker mogelijk. Dan krijgen we wellicht een hertest van $46.000 te zien. Als deze niet standhoudt, dan zou bitcoin echter helemaal naar het gebied tussen $40.000 en $42.000 kunnen zakken. Er hangt nog altijd veel onzekerheid in de markt.

Advertentie

Bitcoin hash rate nieuw record

Afgelopen zomer kreeg de zogeheten hash rate, of totale rekenkracht, van het Bitcoin-netwerk een zware klap te verduren toen mining in veel Chinese provincies werd verboden. De hash rate zakte toen van ongeveer 190 exahashes per seconde (EH/s) naar 70 EH/s, een verlies van 60%. Volgens meerdere bronnen komt de bitcoin hash rate vandaag bij 200 EH/s uit; een nieuwe all-time high.

Analist IT Tech meldt dat er echter weer een instroom van BTC te zien is op derivaten-beurzen. Een zogeheten overleveraged derivatenmarkt zorgde de afgelopen tijd al een paar keer voor koerscorrecties.

Ecoinometrics meldt dat we ondertussen ver onder het niveau van deze cyclus zitten dan werd verwacht gebasseerd op de vorige cycli. Kan bitcoin nog een inhaalslag maken?

Mira Christanto herinnert er ons aan dat er nog altijd een enorme negatief renderende schuld is van maar liefst $18 biljoen, een bullish teken voor bitcoin:

Binkie Pondarosa heeft daarnaast een enorme lijst van bullish on-chain analisten opgesteld:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie