Ivo Melchers Ivo Melchers
04/01/2023 12:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2023 12:02

Failliete bitcoin miner sluit 37.000 bitcoin mining rigs

Nieuws

Foto: Shutterstock/Guido Marsman

Crypto-leenplatform Celsius vroeg in juli 2022 hun faillissement aan en trok hiermee dochteronderneming Celsius Mining met zich mee. Het stelde zelfs een plan op om dit dochterbedrijf te gebruiken om zijn schulden af te betalen, en mogelijk om er op de lange termijn weer bovenop te komen.

Enkele weken geleden kon je ook al lezen dat Core Scientific, de grootste publieke bitcoin miner ter wereld, net als Celsius zijn faillissement had ingediend. Het gaat bij beide partijen om een zogenoemde ‘chapter 11 faillissement’, wat betekent dat ze beiden operationeel mogen blijven zolang ze daar geld voor hebben. In de tussentijd krijgen ze de tijd om een reorganisatie te verwezenlijken.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak

Bitcoin mining rigs worden uitgezet

Core Scientific had meer dan 37.000 mining rigs aan staan tijdens de huidige faillissementsprocedure van het crypto-leenplatform. Een mining rig is een computersysteem dat speciaal is ontworpen om bitcoin (BTC) of andere cryptocurrencies te minen.

Op 19 oktober werd Celsius beschuldigd door Core Scientific voor het niet betalen van zijn elektriciteitsrekeningen. Later noemde de bitcoin miner het niet-betalen van deze rekeningen een belangrijke factor in de liquiditeitsproblemen die leidden tot het faillissement.

Op 28 december diende Core Scientific een motie in om goedkeuring te vragen om de contracten van Celsius te verscheuren, omdat het bedrijf beweerde dat het niet betalen van de energierekeningen een wezenlijke contractbreuk vormde.

Uit een document gepubliceerd door Stretto, is op te maken dat Core Scientific de toestemming heeft gekregen om alle mining rigs die gekoppeld waren aan Celsius Mining uit te schakelen. Deze zullen tevens niet meer worden aangezet. In de gerechtelijke documenten staat ook dat Core Scientific $2 miljoen per maand zou kunnen verdienen als ze de plek die Celsius momenteel in beslag neemt zelf in gebruik zouden nemen.

Advertentie

Bitcoin mining omzet daalt flink

Gisteren kon je lezen dat bitcoin miners het erg zwaar te verduren hebben in de huidige bearmarkt. De bitcoin mining omzet is in het afgelopen jaar met 37,5% gedaald tot $9,55 miljard. De lage bitcoin koers, de alsmaar stijgende hash-rate en de energieprijzen die de pan uit reizen zijn de belangrijkste factoren die het een moeilijke periode maken voor de miners.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie