Rechter laat Celsius tóch bitcoin minen, ondanks faillissement

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Celsius vuelve, busca devolver miles de millones y empieza a minar BTC

Foto: Satheesh Sankaran/Shutterstock

In juli vroeg crypto-bank Celsius faillissement aan. Het bedrijf wist niet meer de waarde van de deposito’s van klanten te dekken met zijn investeringen. Celsius had het plan om nog even door te gaan door bitcoin (BTC) te minen, maar daar was niet iedereen voorstander van. Een rechter heeft het bedrijf nu gelijk gegeven.

Crediteuren geen voorstander van BTC-mining

De cryptocurrency bank mocht nog even doorgaan met zijn werkzaamheden door hoe het faillissement in elkaar zit. Het bedrijf is bovendien volledig eigenaar van één van de grootste bitcoin-miners van de Verenigde Staten: Celsius Mining. Het stelde een plan op om dit dochterbedrijf te gebruiken om zijn schulden af te betalen, en mogelijk om er op de lange termijn weer bovenop te komen.

Celsius diende eerder al een aanvraag in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het wilde zijn dochterbedrijf beursgang maken, vermoedelijk om zichzelf zo te verzekeren dat de miningtak operationeel kon blijven om crediteuren terug te betalen.

Maar niet iedereen was fan van dit plan. Zo waren regulerende instanties in de staat Texas er niet van overtuigd dat het bedrijf op een verantwoordelijke manier de winst zou gebruiken voor zijn crediteuren. Later deelden Celsius’ schuldeisers deze mening. Zij dienden een statement in bij de rechtbank waar het faillissement is afgesloten om zo te voorkomen dat het toch kon doorgaan met minen.

Rechter staat mining voor Celsius toe

Maar de rechter heeft nu besloten dat het bedrijf wel door mag gaan met BTC-mining, volgens een ingediend document. Celsius moet beloven dat het de winst gaat gebruiken om schuldeisers terug te betalen. Op Twitter zet Celsius het plan bondig uiteen.

Toch was ook de rechter bezorgd over de winstgevendheid van het idee. Daarom mag de crypto-bank geen kapitaal ophalen door schuldpapier of aandelen te verkopen. Ondertussen zou Celsius op dit tempo eind oktober zonder liquide middelen zitten. De tijd dringt dus.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie