Ivo Melchers Ivo Melchers
11/04/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2023 14:00

Adidas voert NFT strategie op met deze nieuwe lancering

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Nattawit Khomsanit

In december 2021 maakte Adidas bekend dat het met een eigen non-fungible token (NFT) collectie zou komen genaamd ‘Into The Metaverse’. Hiervoor was het een samenwerking aangegaan met NFT projecten als Bored Ape Yacht Club (BAYC) en meer. Inmiddels heeft Adidas de laatste fase van zijn Into The Metaverse initiatief aangekondigd met de introductie van zijn ‘ALTS’ NFT’s op het netwerk van Ethereum (ETH).

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Adidas ALTS NFT’s

Op 11 april zal het merk namelijk Chapter 1 lanceren, ook wel bekend als Fase 3, met plannen om in de komende maanden verbeterde voordelen voor holders en extra functionaliteit te onthullen.

Deze laatste fase van het metaverse project van Adidas stelt gebruikers in staat om fase 1- en 2- tokens van Into The Metaverse te burnen en het gebruik van de nieuwe ALTS NFT’s te initiëren.

Deze NFT’s hebben dynamische gebruikersidentificatie die in de loop van de tijd zal veranderen als gevolg van een interactieve plot.

Het officiële account van Indigo Herz, de in september 2021 aangekochte Bored Ape #8774 van Adidas die dient als het Web3 metaverse avatar van het merk, bevestigde de lanceringsdatum en onthulde dat het eerste moment dat de dynamische NFT’s beïnvloedt, op 15 april zal plaatsvinden. Adidas heeft New York geselecteerd voor de fysieke lanceringsevenementen.

Het bezit van NFT’s uit fase 1 of 2 is vereist om deel te nemen aan de laatste fase, ookal zijn er geen instapkosten.

De ALTS-collectie heeft een totaal volume van 155 ETH, wat tegen de huidige ethereum koers een waarde heeft van 292 duizend dollar, volgens OpenSea. Momenteel hebben 7.111 personen in de collectie geïnvesteerd, met een minimumprijs van 0,41 ETH.

Advertentie

Concurrentie in Web3

De directe concurrentie van Adidas bemoeit zich ook al een tijdje met Web3. Zo kon je in december vorig jaar in het NFT nieuws lezen dat Nike een eigen NFT platform genaamd .Swoosh zou gaan lanceren.

In februari van dit jaar kondigde Puma tevens zijn vernieuwde Web3 roadmap aan ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag. Het bedrijf introduceerde ook het debuut van Super PUMA PFP NFT’s.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie