Shane Kuijpers
16/12/2021 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2021 18:44

Adidas lanceert NFT collectie

icon-nft
NFT nieuws
Adidas lanceert NFT collectie

Adidas heeft aangekondigd dat ze een met een eigen NFT (non-fungible token) collectie komen. Deze zal ‘Into The Metaverse’ gaan heten en wordt  binnenkort gelanceerd. Dit is een vervolg op de eerder aangekondigde samenwerking van Adidas met NFT bedrijven als Bored Ape Yacht Club.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT bezitters krijgen voordelen

Adidas is de samenwerking met onder andere Bored Ape Yacht Club aangegaan om de metaverse in te stappen. Een vervolgstap hierop is dus het lanceren van een eigen NFT collectie. De verkoop van de NFT collectie zal beginnen op 17 december, via Adidas’ eigen website, vanaf een bedrag van 0,2 ethereum (ETH). Op moment van schrijven is dat ruim $810.

Er is overigens nog maar weinig bekend over het totale aanbod. Wel is al duidelijk dat bezitters van een Adidas NFT token een aantal voordelen zullen krijgen in de toekomst. Voordelen als exclusieve toegang tot toekomstige merchandise en zowel fysieke producten en diensten. Daarnaast kunnen bezitters beloningen verwachten op een stuk ‘land’ in The Sandbox.

Bored Ape Yacht Club is trouwens niet het enige NFT bedrijf waar Adidas mee in zee is gegaan. Bij de aankondiging van 2 december sprak de multinational van een samenwerking met 3 bedrijven, waaronder ook G Money en Punks Comic. G Money had het volgende te zeggen:

“Ik heb sinds april met hen (Adidas) gesproken om hen te begeleiden in hun strategie, om feedback te geven over ideeën, om ervoor te zorgen dat ze op een echt authentieke manier de (NFT/metaverse) ruimte betreden. En ik denk dat we dat nu zien gebeuren, want Adidas heeft tot nu toe de meest authentieke entree in deze ruimte gemaakt.”

https://twitter.com/adidasoriginals/status/1466443459951271939

Advertentie

Concurrent van Adidas stapt ook in NFT wereld

Nike, de grootste concurrent van Adidas stapt ook in de NFT wereld. Dat kondigde het bedrijf op 13 december aan. Toen werd bekend dat Nike RTFKT heeft overgenomen. Met die overname wil het Amerikaanse sportmerk, net als Adidas, de metaverse en NFT wereld induiken.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie