Ivo Melchers Ivo Melchers
30/07/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2023 11:00

Bekende YouTuber verliest godsvermogen door crypto investering

icon-nft
NFT nieuws
El nuevo CEO de YouTube se muestra entusiasmado con las cryptos

Foto: Shutterstock/Sutipond Somnam

Non-fungible tokens (NFT’s) maken het mogelijk om digitale objecten daadwerkelijk te bezitten. Met een digitaal eigendomscertificaat dat is uitgegeven op de blockchain kun je alle vormen van digitale content je toe-eigenen. Terwijl dit de deuren opent tot een compleet nieuwe wereld met talloze mogelijkheden, is de hype omtrent NFT’s allemaal begonnen met digitale kunstwerken. In 2021 werden NFT’s ongekend populair en werden er bizarre bedragen uitgegeven om bepaalde plaatjes in handen te krijgen.

De NFT gekte in 2021 trok bovendien veel wereldsterren aan die stuk voor stuk bizarre vermogens investeerden in digitale kunst. Zo ook de Amerikaanse YouTuber Logan Paul die de waarde van zijn investering bijna volledig in rook heeft zien opgaan tot de dag van vandaag.

Derde NL crypto stamp van PostNL komt eraan – verkoop start dit jaar
Derde NL crypto stamp van PostNL komt eraan - verkoop start dit jaar

NFT blamage

De wereldberoemde YouTuber stapte in 2021 de NFT wereld in met een enorme investering van maar liefst 623.000 dollar. Achteraf gezien is de timing van de aankoop dramatisch te noemen aangezien de vraag naar digitale kunst enorm is gekelderd sinds het bloeiende 2021. Momenteel is de NFT van Logan Paul nog maar zo’n 1.600 dollar waard.

Sinds de start van 2022 kleurden de wolken steeds donkerder over het crypto land en kelderden de koersen van bitcoin (BTC) en altcoins enorm hard. NFT’s zijn uiteraard nog piepjong en zijn wat dat betreft dan ook extreem volatiel als het aankomt om de onderliggende waarde.

Eerder deze maand kon je ook over de mislukte NFT-investering van Justin Bieber lezen. De popster gaf in 2022 nog meer dan 1,3 miljoen dollar uit met de aanschaf van een Bored Ape Yacht Club (BAYC), maar de waarde hiervan is ook in een vrije val terechtgekomen. Het plaatje van de welbekende aap draagt nu namelijk een prijskaartje van ongeveer 59 duizend dollar.

Prijsdalingen zet zich voort in 2023

Een tijdje terug verscheen in het NFT nieuws dat ook in 2023 veel populaire NFT collecties een groot deel van hun waarde hebben moeten inleveren. De gemiddelde waarde van blue-chip NFT’s is in de afgelopen maanden met 40 procent gedaald.

Desondanks zijn er veel grote bedrijven die de afgelopen maanden zich juist zijn gaan wagen aan de innovatieve crypto-niche. De prijsdalingen staan wat dat betreft los van de algehele adoptie van NFT’s en het zal dan ook interessant blijven om te zien hoe het gloednieuwe waardesysteem zich zal ontwikkelen de komende jaren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie
Advertentie