Ivo Melchers Ivo Melchers
30/07/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2023 11:00

Bekende YouTuber verliest godsvermogen door crypto investering

icon-nft
NFT nieuws
El nuevo CEO de YouTube se muestra entusiasmado con las cryptos

Foto: Shutterstock/Sutipond Somnam

Non-fungible tokens (NFT’s) maken het mogelijk om digitale objecten daadwerkelijk te bezitten. Met een digitaal eigendomscertificaat dat is uitgegeven op de blockchain kun je alle vormen van digitale content je toe-eigenen. Terwijl dit de deuren opent tot een compleet nieuwe wereld met talloze mogelijkheden, is de hype omtrent NFT’s allemaal begonnen met digitale kunstwerken. In 2021 werden NFT’s ongekend populair en werden er bizarre bedragen uitgegeven om bepaalde plaatjes in handen te krijgen.

De NFT gekte in 2021 trok bovendien veel wereldsterren aan die stuk voor stuk bizarre vermogens investeerden in digitale kunst. Zo ook de Amerikaanse YouTuber Logan Paul die de waarde van zijn investering bijna volledig in rook heeft zien opgaan tot de dag van vandaag.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

NFT blamage

De wereldberoemde YouTuber stapte in 2021 de NFT wereld in met een enorme investering van maar liefst 623.000 dollar. Achteraf gezien is de timing van de aankoop dramatisch te noemen aangezien de vraag naar digitale kunst enorm is gekelderd sinds het bloeiende 2021. Momenteel is de NFT van Logan Paul nog maar zo’n 1.600 dollar waard.

Sinds de start van 2022 kleurden de wolken steeds donkerder over het crypto land en kelderden de koersen van bitcoin (BTC) en altcoins enorm hard. NFT’s zijn uiteraard nog piepjong en zijn wat dat betreft dan ook extreem volatiel als het aankomt om de onderliggende waarde.

Eerder deze maand kon je ook over de mislukte NFT-investering van Justin Bieber lezen. De popster gaf in 2022 nog meer dan 1,3 miljoen dollar uit met de aanschaf van een Bored Ape Yacht Club (BAYC), maar de waarde hiervan is ook in een vrije val terechtgekomen. Het plaatje van de welbekende aap draagt nu namelijk een prijskaartje van ongeveer 59 duizend dollar.

Prijsdalingen zet zich voort in 2023

Een tijdje terug verscheen in het NFT nieuws dat ook in 2023 veel populaire NFT collecties een groot deel van hun waarde hebben moeten inleveren. De gemiddelde waarde van blue-chip NFT’s is in de afgelopen maanden met 40 procent gedaald.

Desondanks zijn er veel grote bedrijven die de afgelopen maanden zich juist zijn gaan wagen aan de innovatieve crypto-niche. De prijsdalingen staan wat dat betreft los van de algehele adoptie van NFT’s en het zal dan ook interessant blijven om te zien hoe het gloednieuwe waardesysteem zich zal ontwikkelen de komende jaren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement