Max Max
01/06/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2023 06:00

Populaire NFT collecties dalen enorm in prijs

icon-nft
NFT nieuws
Veel populaire NFT collecties dalen enorm in prijs

Foto: mundissima/Shutterstock

Een groot aantal NFT collecties, waaronder hele populaire, zijn flink in prijs gedaald. NFT projecten zoals Doodles, Invisible Friends, Moonbirds en Goblintown hebben tot wel 95% van hun waarde verloren.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

NFT’s en Metaverse minder in trek

Een aantal van de grootste NFT-collecties van 2022 hebben flinke klappen opgelopen de afgelopen paar maanden. Met prijsdalingen van tot wel 95% procent in ethereum (ETH), verliest de gemiddelde NFT-verzamelaar meerdere duizenden euro’s. De gemiddelde waarde van blue-chip NFT-collecties, collecties die ontworpen zijn als stabiele investering en hun waarde zouden moeten behouden, is ook met 40% gedaald.

Metaverse projecten zien soortgelijke problemen. Een Metaverse is een virtuele wereld die met virtual reality betreden kan worden. De virtuele wereld fungeert dan als een alternatieve realiteit waarin spelers van alles kunnen doen. Zo is het mogelijk om in grote metaverse-projecten stukken virtueel land te kopen als een NFT. Volgens een studie van Coingecko is de gemiddelde waarde van zo een stuk land echter ook met zo’n 90% gedaald. Een stuk land in het duurste Metaverse-project Otherside was vorig jaar nog 7,50 ETH (€13.000) waard. Nu is dat nog slechts 1,09 ETH (€1.900). 

Advertentie

NFT investeerders hopen op comeback

Desondanks lijkt enorme prijsdaling van de NFT’s investeerders niet tegen te houden. Hopend op een comeback, worden er massaal NFT’s aangeschaft. Het aantal houders van blue-chip NFT’s is gedurende de laatste paar maanden met meer dan 90% gestegen. Aan de andere kant steeg het aantal verkopers met 32% terwijl het aantal kopers met 30% daalde, wat leidt tot een verkoop-overschot. 

Opvallend lanceerde crypto-hater Peter Schiff onlangs zijn eigen NFT-collectie, tegen alle verwachtingen in. Op Twitter liet de Amerikaanse beurshandelaar en CEO van Euro Pacific Capital weten in samenwerking met Market Price aan de NFT-collectie te beginnen. De NFT-collectie lanceert op de blockchain van Bitcoin (BTC) en bevat één echt schilderij met 50 versies daarvan als NFT. Op 2 juni wordt verwacht dat de veiling start. 

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie