Max Duiker Max Duiker
01/06/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2023 06:00

Populaire NFT collecties dalen enorm in prijs

icon-nft
NFT nieuws
Veel populaire NFT collecties dalen enorm in prijs

Foto: mundissima/Shutterstock

Een groot aantal NFT collecties, waaronder hele populaire, zijn flink in prijs gedaald. NFT projecten zoals Doodles, Invisible Friends, Moonbirds en Goblintown hebben tot wel 95% van hun waarde verloren.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

NFT’s en Metaverse minder in trek

Een aantal van de grootste NFT-collecties van 2022 hebben flinke klappen opgelopen de afgelopen paar maanden. Met prijsdalingen van tot wel 95% procent in ethereum (ETH), verliest de gemiddelde NFT-verzamelaar meerdere duizenden euro’s. De gemiddelde waarde van blue-chip NFT-collecties, collecties die ontworpen zijn als stabiele investering en hun waarde zouden moeten behouden, is ook met 40% gedaald.

Metaverse projecten zien soortgelijke problemen. Een Metaverse is een virtuele wereld die met virtual reality betreden kan worden. De virtuele wereld fungeert dan als een alternatieve realiteit waarin spelers van alles kunnen doen. Zo is het mogelijk om in grote metaverse-projecten stukken virtueel land te kopen als een NFT. Volgens een studie van Coingecko is de gemiddelde waarde van zo een stuk land echter ook met zo’n 90% gedaald. Een stuk land in het duurste Metaverse-project Otherside was vorig jaar nog 7,50 ETH (€13.000) waard. Nu is dat nog slechts 1,09 ETH (€1.900). 

Advertentie

NFT investeerders hopen op comeback

Desondanks lijkt enorme prijsdaling van de NFT’s investeerders niet tegen te houden. Hopend op een comeback, worden er massaal NFT’s aangeschaft. Het aantal houders van blue-chip NFT’s is gedurende de laatste paar maanden met meer dan 90% gestegen. Aan de andere kant steeg het aantal verkopers met 32% terwijl het aantal kopers met 30% daalde, wat leidt tot een verkoop-overschot. 

Opvallend lanceerde crypto-hater Peter Schiff onlangs zijn eigen NFT-collectie, tegen alle verwachtingen in. Op Twitter liet de Amerikaanse beurshandelaar en CEO van Euro Pacific Capital weten in samenwerking met Market Price aan de NFT-collectie te beginnen. De NFT-collectie lanceert op de blockchain van Bitcoin (BTC) en bevat één echt schilderij met 50 versies daarvan als NFT. Op 2 juni wordt verwacht dat de veiling start. 

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie
Advertentie