Ivo Melchers Ivo Melchers
28/05/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2023 09:00

Crypto hater Peter Schiff lanceert eigen NFT collectie op Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hito para Bitcoin Ordinals: la red cuenta 10 millones de inscripciones

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Peter Schiff, een Amerikaanse beurshandelaar en CEO van Euro Pacific Capital, heeft binnen de crypto wereld een gevestigde naam weten te creëren dankzij zijn kritiek richting Bitcoin (BTC). Hij is een bekende voorstander van goud en laat zich dan ook vaak op een negatieve manier uit over Bitcoin en crypto in het algemeen. Ook non-fungible tokens (NFT’s) hebben over de jaren een flinke dosis negativiteit over zich heen gekregen van Schiff, maar dit standpunt lijkt inmiddels in zekere zin te zijn bijgedraaid.

Crypto Rewind: alarmerende bitcoin crash, Uniswap rechtszaak en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Goud NFT’s op Bitcoin

Terwijl velen wellicht twee keer moesten knipperen bij de aankondiging, liet de beruchte Bitcoin-hater op vrijdag namelijk middels een tweet weten dat hij een NFT collectie op het netwerk van Bitcoin zal lanceren.

De collectie van Schiff, ‘Golden Triumph’, is in samenwerking met ‘’een van zijn favoriete artiesten’’ genaamd ‘Market price’. Golden Triumph bestaat uit één fysiek schilderij met een menselijke hand die een staaf goud vasthoudt, 50 prints op archiefpapier met dezelfde afbeelding en 50 digitale versies waarvan de eigendom op de blockchain van Bitcoin geverifieerd zal worden.

Middels het Ordinals protocol is het namelijk mogelijk om inscripties te doen op de blockchain van Bitcoin. Dit houdt in dat je allerlei data toe kunt voegen aan individuele satoshis, de kleinste eenheden van Bitcoin. Waar het netwerk eerst uitsluitend voor BTC transacties was bedoeld, behoren NFT’s en sinds kort BRC-20 tokens inmiddels sinds de komst van Ordinals ook tot de mogelijkheden van Bitcoin.

De collectie wordt verkocht via een tweedelige veiling die begint op 2 juni en eindigt op 9 juni.

Heeft Peter Schiff zijn mening bijgedraaid?

Ondanks het feit dat de bekende goudvoorstander nu dus de Bitcoin blockchain in gebruik zal nemen, heeft hij zijn mening ten aanzien van de digitale valuta niet verandert. In een reactie op een andere twitteraar liet Schiff namelijk weten dat hij nog steeds van mening is dat Bitcoin zelf geen waarde heeft, ondanks het feit dat goud inscripties wél waardevol zijn.

Met het lanceren van zijn eigen NFT collectie lijkt hij daarentegen wel in zekere zin de blockchain technologie en NFT’s te omarmen. In een blogpost van maart 2021 beschreef Schiff NFT’s nog als ‘’nepactiva’’ die niets anders bieden dan eigendom van een digitale afbeelding die eindeloos online kan worden gerepliceerd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie