Erik Juffermans Erik Juffermans
04/07/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2023 15:30

Justin Bieber verliest bizar bedrag aan crypto investering

icon-nft
NFT nieuws
Justin Bieber verliest bizar bedrag aan crypto investering

Foto: Brad Camembert/Shutterstock

Het gaat niet best met de NFT markt. Het maandelijkse handelsvolume in de sector breekt sinds februari elke maand een nieuw dieptepunt aan. Dat blijkt uit data van The Block. Ook de waarden van NFT’s zitten in een vrije val, en dat voelen investeerders. Zo ook Justin Bieber.

  • icon-nft
    NFT nieuws

Bieber’s NFT avontuur

Vorig jaar schafte superster Bieber een Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT aan voor het royale bedrag van 1,3 miljoen dollar. Daar is momenteel nog maar een schijntje van over. De waarde van de betreffende NFT staat momenteel namelijk op om en nabij 59 duizend dollar: een daling van 95 procent.

Of hij er ook echt wakker van zal liggen valt te betwijfelen. Het vermogen van de zanger wordt namelijk geschat op bijna 300 miljoen dollar. Ook twijfelen sommigen over het feit of Bieber daadwerkelijk een cent heeft betaald voor de NFT. Het is namelijk niet ongebruikelijk dat projecten NFT’s weggeven aan beroemdheden als onderdeel van hun marketingstrategie.

NFT’s zijn extreem volatiel. Wellicht nog een gradatie volatieler dan crypto zelf. Het is goed mogelijk dat Bieber ooit weer zijn aankoopwaarde van 1,3 miljoen dollar terug zal zien, maar vooralsnog zullen hij en vele andere NFT investeerders op de blaren moeten zitten.

NFT’s blijven populair

De prijsdalingen in de NFT wereld betekenen niet gelijk dat NFT’s hun beste tijd hebben gehad. We zien nog steeds veel projecten lanceren en steeds meer grote bedrijven incorporeren NFT’s. Zo werd vorige maand bekend dat modegigant Louis Vuitton de NFT wereld gaat betreden met exclusieve verzamelobjecten.

Ook Nike hintte vorige maand op een NFT samenwerking met de bekende game Fortnite. Maar niet alleen bedrijven wagen de stap. Wellicht heb je ook gehoord van de NFT collectie van voormalig president Donald Trump. Deze week werd zelfs bekend dat zijn vrouw, Melania, ook een NFT collectie gaat lanceren. 

Door de lancering van nieuwe projecten, zien we langzamerhand ook het handelsvolume in NFT’s toch weer voorzichtig toenemen, de waarde van de markt blijft echter vooralsnog achter liggen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie