Ivo Melchers Ivo Melchers
01/07/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2023 09:00

Trump familie zet Web3 reis voort: Melania Trump lanceert NFT collectie

icon-nft
NFT nieuws
La familia Trump sigue en Web3: Melania Trump lanza la colección NFT

Donald Trump, de voormalig president van de Verenigde Staten, heeft dit jaar zijn beste beentje voor gezet om zijn liefde voor non-fungible tokens (NFT’s) kenbaar te maken. Zijn vrouw, Melania Trump, betrad de NFT wereld echter als eerste: eind 2021 lanceerde bracht ze namelijk een eigen NFT platform tot leven. Na twee succesvolle lanceringen van Donald Trump eerder dit jaar, pakt Melania nu de draad weer op.

Ondanks rechtszaak dineert Trump met kopers van zijn NFT-collectie
Ondanks rechtszaak dineert Trump met kopers van zijn NFT-collectie

Independence day Solana NFT’s

Op dinsdag 4 juli viert de VS de aanname van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776 met Independence Day. Ter viering van deze memorabele feestdag kondigt Melania een NFT collectie genaamd ‘The 1776 Collectie’ aan. De collectie, bestaande uit een totaal van 3.500 items biedt een kijkje in de geschiedenis, cultuur en patriottisme van de natie.

De NFT’s worden uitgebracht op de Solana blockchain en kosten 50 dollar per stuk. Het is geen vereiste om een eigen wallet in bezit hebben om een verzamelitem te bemachtigen. Bovendien heb je geen crypto nodig aangezien je de NFT’s met creditcard aan kunt schaffen.

In totaal zijn er 7 verschillende designs die elk bestaan uit 500 verschillende NFT’s. De zogenoemde ‘Home of the Brave’ kun je echter ontvangen als bonus wanneer je alle 6 beschikbare designs hebt gekocht.

Een deel van de opbrengst zal worden gedoneerd aan Fostering the Future, een initiatief ter ondersteuning van onderwijskansen en beurzen voor kinderen in de pleegzorggemeenschap.

Advertentie

Trump en Web3

Melania heeft inmiddels al meerdere collecties op haar naam staan, maar Donald Trump wist eerder dit jaar de schijnwerpers op zich te laten richten met de lancering van zijn ‘Trump Digital Trading Cards’.

In januari bracht hij de collectie, bestaande uit 45.000 verzamelitems, uit op het Ethereum (ETH) schalingsnetwerk Polygon (MATIC). Ieder verzamelkaartje gaf de mogelijkheid om exclusieve prijzen gelinkt aan de voormalig president te winnen. De collectie was binnen een dag uitverkocht voor een prijs van 99 dollar per stuk.

Ongeveer 2 maanden geleden bracht Trump een nieuwe serie van zijn NFT collectie aan die net als de allereerste lancering allerlei verschillende afbeeldingen van hem in superheldenpakjes bevat.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie

Trending NFT nieuws

Solana krijgt nieuwe concurrent voor OnlyFans na miljoeneninvestering
Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
Veelbelovend crypto-gamebedrijf opgericht door Hollywood topfiguren
Veelbelovend crypto-gamebedrijf opgericht door Hollywood topfiguren
Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting
Bored Ape eigenaar verliest 3 zeldzame NFT’s door oplichting
Advertentie