Timo Bult Timo Bult
05/06/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2022 11:15

Bored Ape NFT hackers maken 145 ethereum buit na Discord hack

icon-nft
NFT nieuws
Bored Ape NFT-maker slaat terug in rechtszaak tegen kunstenaar

Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Yuga Labs, de maker van de bekende Bored Ape Yach Club (BAYC) non-fungible token (NFTcollectie, is opnieuw het doelwit geworden van een slinkse phishing scam. Dat stelt blockchain-onderzoeker OKHotshot vast, die zijn bevindingen in een aantal tweets met de wereld deelde. Volgens hem zou er 145 ethereum (ETH) verloren zijn gegaan door de scam.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bored Ape NFT scam

Volgens de onderzoeker kregen de personen achter de hack toegang tot het Discord-account van Boris Vagner, de community en social manager van bij Yuga Labs. Middels zijn account kregen de hackers toegang tot de Discords van BAYC en OtherSide, het metaverse dat aan BAYC verbonden is.

Nadat zij toegang kregen, werden er berichten gedeeld met daarin phishing links. In de berichten werd geclaimd dat er een nieuwe exclusieve NFT-collectie gelanceerd zal gaan worden. Door op de link te klikken en de instructies aldaar te volgen kon men zogenaamd meedoen aan deze giveaway.

Enkele leden van de BAYC en OtherSide community trapten erin. Volgens OKHotshot zou er 145 ethereum zijn buitgemaakt, goed voor ruim €200.000.

Niet de eerste keer dat BAYC NFT community slachtoffer werd

Opnieuw werd de BAYC collectie dus het doelwit van een aanval. En dat is wellicht niet gek gezien de enorme populariteit van het project. Eind april was het al eens raak. Toen werd het Instagram-account van de NFT-collectie gehackt.

4 Apes, 6 Mutants en 3 Kennels gingen tijdens deze eerdere hack verloren als gevolg van slachtoffers die in valse beloftes trapten. Garga.eth, een van de oprichters van Yuga Labs, zei destijds nooit meer belangrijke mededelingen via Instagram te zullen delen. Helaas had dit besluit dus geen effect op het Discord-kanaal van de collectie.

NFT-marktplaats OpenSea werd begin mei het slachtoffer van eenzelfde soort hack. Ook van OpenSea werd een Discord-account gehackt waarna phishing links werden gedeeld.

Advertentie

Hulp nodig met crypto beveiliging?

Wil jij meer leren over de beveiliging van je crypto en hoe om te gaan met alle berichtgeving die je in cryptoland tegenkomt? Word lid van Crypto Insiders Premium en stel je vragen aan de Crypto Coaches. Zij helpen je graag op weg!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie