Timo Bult Timo Bult
05/06/2022 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2022 11:15

Bored Ape NFT hackers maken 145 ethereum buit na Discord hack

Nieuws
Bored Ape NFT-maker slaat terug in rechtszaak tegen kunstenaar

Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Yuga Labs, de maker van de bekende Bored Ape Yach Club (BAYC) non-fungible token (NFTcollectie, is opnieuw het doelwit geworden van een slinkse phishing scam. Dat stelt blockchain-onderzoeker OKHotshot vast, die zijn bevindingen in een aantal tweets met de wereld deelde. Volgens hem zou er 145 ethereum (ETH) verloren zijn gegaan door de scam.

Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter

Bored Ape NFT scam

Volgens de onderzoeker kregen de personen achter de hack toegang tot het Discord-account van Boris Vagner, de community en social manager van bij Yuga Labs. Middels zijn account kregen de hackers toegang tot de Discords van BAYC en OtherSide, het metaverse dat aan BAYC verbonden is.

Nadat zij toegang kregen, werden er berichten gedeeld met daarin phishing links. In de berichten werd geclaimd dat er een nieuwe exclusieve NFT-collectie gelanceerd zal gaan worden. Door op de link te klikken en de instructies aldaar te volgen kon men zogenaamd meedoen aan deze giveaway.

Enkele leden van de BAYC en OtherSide community trapten erin. Volgens OKHotshot zou er 145 ethereum zijn buitgemaakt, goed voor ruim €200.000.

Niet de eerste keer dat BAYC NFT community slachtoffer werd

Opnieuw werd de BAYC collectie dus het doelwit van een aanval. En dat is wellicht niet gek gezien de enorme populariteit van het project. Eind april was het al eens raak. Toen werd het Instagram-account van de NFT-collectie gehackt.

4 Apes, 6 Mutants en 3 Kennels gingen tijdens deze eerdere hack verloren als gevolg van slachtoffers die in valse beloftes trapten. Garga.eth, een van de oprichters van Yuga Labs, zei destijds nooit meer belangrijke mededelingen via Instagram te zullen delen. Helaas had dit besluit dus geen effect op het Discord-kanaal van de collectie.

NFT-marktplaats OpenSea werd begin mei het slachtoffer van eenzelfde soort hack. Ook van OpenSea werd een Discord-account gehackt waarna phishing links werden gedeeld.

Advertentie

Hulp nodig met crypto beveiliging?

Wil jij meer leren over de beveiliging van je crypto en hoe om te gaan met alle berichtgeving die je in cryptoland tegenkomt? Word lid van Crypto Insiders Premium en stel je vragen aan de Crypto Coaches. Zij helpen je graag op weg!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie