Timo Bult Timo Bult
26/04/2022 11:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2022 11:43

Instagram van BAYC gehackt, tenminste 13 NFT’s gestolen

icon-nft
NFT nieuws
Instagram van BAYC gehackt, tenminste 13 NFT's gestolen

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Gisteren is het officiële Instagram-account van Bored Ape Yacht Club (BAYC) gehackt. De hacker gebruikte het account vervolgens om een neppe airdrop te promoten. Dat schrijft BAYC op Twitter.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BAYC NFT hack

Nadat de hacker het account in handen had, werd een post geplaatst met daarin een link naar een exacte kopie van de BAYC website. Daar leek het alsof de beroemde non-fungible token (NFT) collectie een airdrop ging houden. Hierdoor leek het alsof deelnemers gratis crypto konden ontvangen.

Echter bleek uiteindelijk dat men nietsvermoedend een ‘safeTransferFrom‘ transactie tekende. Zodoende werden alle activa die in de wallet van een slachtoffer stonden naar de wallet van de hacker verplaatst. Inmiddels heeft BAYC weer de controle over het account. Opvallend is het feit dat er wel gebruik werd gemaakt van two-factor verificatie op het Instagram-account.

Advertentie

Precieze schade BAYC hack onbekend

Dankzij de transparantie van de blockchain kan men precies volgen waar de NFT’s zich nu bevinden. De slachtoffers die erin zijn getrapt verloren naar verluidt vier Bored Apes, zes Mutant Apes en drie Kennels.

Garga.eth, een van de oprichters van BAYC, vervolgt de bovenstaande tweet met te stellen dat de beveiliging op orde was maar dat er vanaf nu nooit meet iets belangrijks op Instagram geplaatst zal worden. Dit om mogelijke aanvallen in de toekomst minder geloofwaardig te maken.

Het wallet-adres van de hacker is inmiddels geblokkeerd door de grote NFT marktplaats OpenSea. De hacker zal de NFT’s daar dus niet meer kunnen verkopen. Wel zou de hacker transacties naar een andere marktplaats, LooksRare, hebben uitgevoerd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hulp nodig met crypto beveiliging?

Het komt helaas nog te vaak voor dat mensen in dergelijke oplichting trappen. Het pijnlijke aan crypto is dat wanneer een transactie is verwerkt, het met geen mogelijkheid terug gedraaid kan worden. Kortom, de beveiliging van je cryptocurrencies en NFT’s is van het grootste belang.

Wil jij meer leren over de beveiliging van je crypto en hoe om te gaan met alle berichtgeving die je in cryptoland tegenkomt? Word lid van Crypto Insiders Premium en stel je vragen aan de Crypto Coaches. Zij helpen je graag op weg!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie