Roy van Krieken Roy van Krieken
12/06/2022 18:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2022 18:06

Bored Ape NFT oprichter waarschuwt voor ‘dreigende’ aanval op accounts

icon-nft
NFT nieuws
Bored Ape NFT oprichter waarschuwt voor ‘dreigende’ aanval op accounts

Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Yuga Labs is het bedrijf achter de razendpopulaire non-fungible token (NFT) collectie Bored Ape Yacht Club (BAYC). Met deze collectie, en nog enkele andere, is Yuga Labs een van de grootste spelers binnen de NFT sector. Medeoprichter van Yuga Labs, Gordon Goner, maakte vandaag op Twitter bekend dat hij betrouwbaare aanwijzingen heeft dat er een aanval wordt beraamd op de social media account van Yuga Labs.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Aanval op Bored Ape NFT maker

Goner stelt daarnaast dat hij heeft vernomen dat er een ‘Twitter insider’ betrokken zal zijn bij deze aanval. Deze persoon zal door gebruik te maken van de systemen van Twitter in staat zijn om bepaalde veiligheidsmaatregelen van de Yuga Labs accounts te omzeilen. 

Kort na de waarschuwing van de gemeenschap begonnen Twitter medewerkers de activiteit op de accounts actief te controleren en versterkten zij de reeds bestaande beveiliging. Tijdens de proactieve waarschuwing liet Goner beleggers weten dat het bedrijf nooit ‘surprise mints’ zou uitvoeren.

Dergelijke surprise mints zijn vandaag de dag een populaire manier van oplichters en hackers om goedgelovige investeerders te lokken. Indien de hackers toegang onopgemerkt toegang hadden gekregen tot de officiële accounts van Yuga Labs dan hadden de gevolgen uiteraard catastrofaal kunnen zijn. Veel investeerders zullen namelijk zien dat het gaat om het echte social media account van Yuga Labs en geen reden zien tot argwaan. 

Discord hack

Yuga Labs komt de laatste tijd geregeld onder vuur te liggen door hackers en oplichters. Slechts een paar dagen geleden wisten hackers namelijk toegang te krijgen tot twee Discord groepen van Yuga Labs; BAYC en Otherside. Hier werden vervolgens allerlei phishing links gedeeld om zo crypto van slachtoffers afhandig te maken.

Nadat zij toegang kregen, werden er berichten gedeeld met daarin phishing links. In de berichten werd geclaimd dat er een nieuwe exclusieve NFT-collectie gelanceerd zal gaan worden. Door op de link te klikken en de instructies aldaar te volgen kon men zogenaamd meedoen aan deze giveaway. Enkele leden van de BAYC en OtherSide community trapten erin. Volgens OKHotshot zou er 145 ethereum zijn buitgemaakt, goed voor ruim €200.000.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement