Kevin Schijven Kevin Schijven
27/04/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2022 14:00

Crypto beurs KuCoin investeert $1 miljoen in web3 platform SakuraVerse

icon-nft
NFT nieuws
kucoin_sakuraverse

KuCoin, één van de populairste cryptocurrency exchanges ter wereld, gaat een investering van maar liefst $1 miljoen doen in SakuraVerse, een nieuw gaming platform voor Web 3.0 en Metaverse projecten. Dat kondigt KuCoin op 27 april aan:

Onlangs onthulde KuCoin zijn nieuwe non-fungible token (NFT) marktplaats Windvane alsmede een fonds van maar liefst $100 miljoen. Dit “Creator Fund” is bedoeld ter ondersteuning van de NFT-marktplaats, maar vooral ook om jonge artiesten en nieuwe projecten te helpen in de opkomende wereld van Web 3.0 en NFT’s.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat is SakuraVerse?

SakuraVerse is het eerste project dat wordt ondersteund met het nieuwe fonds van KuCoin. Het is een innovatief platform met een gedecentraliseerd infrastructuur en ingebouwde sociale functies voor blockchain games. Justin Chou, chief investment officer van KuCoin Ventures, zegt:

Wij geloven dat in Web3.0 – het internet van de volgende generatie – gaming een belangrijke rol speelt als een soort ‘prototype’ van de Metaverse. We zijn diep onder de indruk van de game- en blockchain-ervaring van het SakuraVerse-team en enthousiast over de visie van SakuraVerse op Web3.0. We geloven dat het SakuraVerse-team de kracht heeft om multi-genre games te maken met meer plezier, sterkere sociale eigenschappen, een langere levenscyclus en meer geschikt is voor spelers in Web3.0.

Het kernteam van SakuraVerse is afkomstig van enkele van de grootste computerspel bedrijven ter wereld en beslaat 5 studios. Het team heeft al meer dan 40 miljoen spelers aangetrokken in traditionele spellen en heeft volgens KuCoin veel ervaring met blockchain-technologie.

De investering van KuCoin is bedoeld om de groei van het Sakura platform, alsmede het team en de ontwikkeling van populaire spellen, te stimuleren. SakuraVerse CEO Amaji meldt dat het team van plan is om later dit jaar een voetbalspel uit te brengen in aanloop naar het WK. 

We voelen ons enorm verheugd dat we de strategische investering van KuCoin Ventures hebben ontvangen. Om ons uiteindelijke doel te bereiken lanceren we een grootschalig platform voor games waarmee spelers van over de hele wereld met elkaar verbonden kunnen zijn. Later dit jaar zullen we ook een voetbalsimulatiespel met een WK-thema ontwikkelen, samen met het WK van Qatar.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement