Ivo Melchers Ivo Melchers
01/06/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2023 14:00

Crypto scammer gebruikt bizarre manier om NFT’s te verkopen

icon-nft
NFT nieuws
Meer dan miljard dollar gestolen door bitcoin en crypto scams sinds 2021

Foto: releon8211/Shutterstock

Oplichters binnen het crypto landschap gebruiken soms de meest bizarre manieren om geld af te troggelen van investeerders. In het crypto nieuws verschijnen dan ook regelmatig verhalen van mensen die hun zuurverdiende spaargeld in rook zien opgaan nadat ze op een bepaalde manier in de val worden gelokt. In 2022 zouden criminelen in totaal maar liefst 2,57 miljard dollar buiten hebben gemaakt via de crypto wereld.

Inmiddels is er een oplichter boven water gekomen die op een bizarre manier zijn zakken flink heeft weten te vullen met de verkoop van non-fungible tokens (NFT’s).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

$120 duizend aan ETH buitgemaakt

Het begon allemaal toen een account genaamd Phoenix een tweet postte dat hij/zij een kankerpatiënt was die NFT’s probeerden te verkopen aan zijn/haar volgers. De tweet werd volop gedeeld op het sociale mediaplatform en bereikte veel aandacht binnen de crypto community. Ook vele crypto influencers deelden het bericht en moedigde mensen in zekere zin aan om de Twitteraar te steunen door de NFT’s aan te schaffen.

Echter kwamen al snel enkele Twitter-gebruikers, waaronder Web3 artiest Arcanic, tot de conclusie dat het account gewoon het werk van andere artiesten, zoals Snooow, doorverkocht. Arcanic benadrukte ook dat hetzelfde account eerder al was gebruikt om volgers ervan te overtuigen dat zijn/haar partner kanker had en probeerde uit de schulden te komen.

Het Twitter-account werd dan ook meteen de prullenbak ingedaan op het moment dat de scam op grote schaal werd ontdekt. Desondanks wist het met de verkoop van NFT’s ongeveer 63,5 ETH binnen te halen. Tegen de huidige ethereum koers draagt dit een waarde van bijna 120 duizend dollar.

Volgens ZachXBT zijn de fondsen verstuurd naar crypto exchange OKX.

Advertentie

Sandbox airdrop scam

Enkele dagen geleden kon je lezen dat het Twitter-account van de CEO van The Sandbox gehackt was om een neppe Sandbox airdrop te promoten. Het was een zogenaamde phishing scam die bedoeld was om gegevens van gebruikers te verzamelen en te verkopen.

Het hacken van Twitter accounts is een veelgebruikte manier om investeerders om de tuin te leiden. Het blijft dan ook van groot belang om te allen tijde kritisch te blijven aangezien oplichting tegenwoordig voor iedereen op de loer ligt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie