Max Max
27/05/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2023 16:00

Sandbox gehackt op Twitter, promoot crypto scam

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto scammers kapen bekende Twitter accounts, stelen grote som geld

Foto: TY Lim/Shutterstock

De CEO van The Sandbox, een Minecraft-achtig metaverse project, is gisteren gehackt. Het gehackte Twitter-account van Arthur Madrid werd vervolgens gebruikt om een scam te posten over een nep airdrop.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Neppe Sandbox airdrop

Madrid, CEO en medeoprichter van de blockchain game, heeft inmiddels weer dee controle terug over zijn account. In zijn bericht op Twitter waarschuwt hij dat men nooit op linkjes moet klikken die airdrops promoten en er verdacht uitzien. De enige instantie die mensen over een sandbox airdrop kan vertrouwen, is als er gebruik wordt gemaakt van de officiële link: sandbox.game.

Echter bevatte Het frauduleuze bericht een link die sterk leek op de officiële site. Het bericht moedigde gebruikers aan om mee te doen aan een SAND airdrop. De airdrop was echter een zogenaamde phishing scam bedoeld om gegevens van gebruikers te verzamelen en te verkopen. De site waar de link toe leidde is na snel handelen van The Sandbox gerapporteerd en offline gehaald. Hoe het Twitter-account van Madrid werd gehackt, vertelt de CEO echter niet.

Advertentie

Reeks aan Twitter hacks

Gehackte Twitter accounts komen vaak voor. In April 2023 werd het Twitter-account van crypto exchange KuCoin gehackt. Meerdere gebruikers die voor de scam vielen verloren hierdoor crypto. Hoewel het account maar voor 45 minuten was gehackt, is er meer dan $22.000 aan BTC en ETH verloren gegaan aan de oplichters. Eerder vielen ook al het Twitter-account van Latoken, de accounts van Target en Google en zelfs het account van de premier van India ten prooi aan oplichters.

Het afgelopen jaar verloren Amerikanen volgens het Federal Bureau of Investigation (FBI) 2,57 miljard dollar aan crypto fraude. Dat is aanzienlijk meer dan in 2021. Toen ging er in totaal ‘slechts’ 907 miljoen dollar verloren aan crypto oplichting. Oplichters worden steeds gehaaider, met nieuwe manieren om beveiliging van sociale media platforms en websites te omzeilen. De belangrijkste les is: geef nooit zomaar je sleutels weg en investeer alleen via applicaties die bekend zijn en aan alle wet- en regelgeving voldoen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie