Roemer Hoogerwerf
12/12/2021 14:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2021 14:33

Bitcoin oplichters hacken Twitteraccount van Indiase premier

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin oplichters hacken Twitteraccount van Indiase premier

Het officiële Twitteraccount van de Indiase premier, Narendra Modi, was op de avond van 11 december (Nederlandse tijd) het doelwit van hackers. Het account met meer dan 73 miljoen volgers was kort overgenomen door hackers die misbruik wilde maken van de huidige situatie omtrent cryptocurrency als bitcoin (BTC) in India.

Bitcoin klimt weer boven de $70.000 – Nieuwe stijging lijkt ingezet
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto-beleid zorgt voor verwarring

De hack vond namelijk plaats na een virtuele topconferentie met de Amerikaanse president Joe Biden, die op 10 december plaatsvond. Modi liet tijdens de meeting weten dat hij van mening is dat crypto gebruikt moeten worden om de democratie te versterken en niet om te ondermijnen.

“Door samen te werken kunnen democratieën voldoen aan de aspiraties van onze burgers en de democratische geest van de mensheid eren.”

Toch is het officiële standpunt van de Indiase staat omtrent nog onbekend. Er werden tijdens een parlementaire bijeenkomst, de Lok Sabha Winter Session, geen definitieve conclusies getrokken. Naar verluidt wilden de hackers misbruik maken van deze onduidelijkheid.

Het was iets na twee uur ‘s nachts (Indiase tijd) dat de hackers toegang kregen tot het Twitteraccount en een misleidende tweet plaatsten over het accepteren van bitcoin als officieel betalingsmiddel. De tweet luidde als volgt:

“India heeft bitcoin officieel als wettig betaalmiddel aangenomen. De regering heeft officieel 500 BTC gekocht en verdeelt ze onder alle inwoners van het land. De toekomst is vandaag gearriveerd!”

Het bericht bevatte een link naar een blogartikel waar investeerders zich konden aanmelden om hun deel van de 500 BTC te ontvangen. De tweet werd echter vrij snel door investeerders herkent als een scam. Het duurde dan ook niet lang voordat de tweets weer werden verwijderd.

Diezelfde nacht bevestigde het officiële parlementaire account van de president dat het account kort was overgenomen en dat men de inmiddels verwijderde tweets moet negeren:

Advertentie

Twitter-hack is niet de eerste keer

De schade is naar verwachting beperkt door het snelle optreden en omdat het om 2 uur ’s nachts afspeelde, toen de grote meerderheid van de Indische bevolking lag te slapen. Het was echter wel al de tweede keer dat het Twitteraccount van Modi is gehackt in verband met een crypto-zwendel.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie