Simon Bosch Simon Bosch
01/02/2024 06:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2024 19:51

Ethereum in januari ingehaald vanuit onverwachte hoek

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum in januari ingehaald vanuit onverwachte hoek

Foto: mundissima/Shutterstock

Als je in 2023 overwoog om te investeren in crypto, dan waren non-fungible tokens (NFT’s) vermoedelijk niet het eerste waar je aan dacht. Althans, dat is niet waar het gros van de investeerders vorig jaar aan dacht. Daarom presteerden ze ook niet zo goed. Maar in januari is dat veranderd; de markt in zijn geheel presteerde zelfs beter dan ethereum (ETH).

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

NFT’s verslaan Ethereum

Meten hoe het met de NFT-markt gaat doe je niet zomaar. Er bestaan veel verschillende NFT-reeksen waarvan de ene reeks populair is dan de ander, en elke individuele NFT kan ook weer een andere prijs hebben dan het volgende exemplaar in de reeks. Daarom hebben blockchain-analysebedrijven indexen gemaakt voor deze markt.

Zo heeft Nansen de NFT-500-index, die de prestaties van de 500 grootste collecties op Ethereum volgt. Deze index is van 1 januari tot 31 januari 2024 gestegen van 344 naar 376 punten, een stijging van 9,3%. Dat is bovendien met een kleine correctie naar het einde van de maand toe. De piek was met 388 punten vorige week vrijdag namelijk 3% hoger.

Tegelijkertijd is de ethereum koers in januari met slechts 3% gestegen. Halverwege de maand stond de koers weliswaar een stuk hoger – zo’n 19% om precies te zijn – maar dit was maar van korte duur. Nadat de eerste spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) geïntroduceerd waren zakte de koers weer.

Advertentie

NFT-markt sterker geworden na crypto bearmarkt

In een interview met CoinDesk op de Taiwan Blockchain Week verklaarde Animoca Brands-medeoprichter Yat Siu hoe de vork in de steel zit. “De meerderheid van de speculanten in de NFT- en GameFi-sectoren is vertrokken. De basis [van de markt] is nu sterker, want de overgebleven mensen hebben oprechte interesse,” aldus Siu.

Dat er nog steeds interesse is in deze speciale tokens blijkt uit de terugkeer van bekende partijen. Zo heeft Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump opnieuw een NFT-collectie om zijn populariteit een boost te geven. Ook heeft sportkledinggigant Nike besloten om groots in te zetten op NFT’s.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie