Simon Bosch Simon Bosch
14/01/2024 11:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2024 10:14

Nike zet een extra stap in de crypto wereld

Nieuws

Foto: Robert Way/Shutterstock

Nike is al een tijd druk bezig met crypto en blockchain. Zo is het al sinds 2021 te vinden in de metaverse, en sinds vorig jaar verkoopt het non-fungible tokens (NFT’s) op zijn eigen platform. Nu heeft de kledingmaker bekendgemaakt dat het veel meer gaat doen met crypto, namelijk door in de wereld van in-game items te stappen.

Bitcoin koers kan komende maanden verdubbelen, suggereert indicator

Nike erg actief met NFT’s

De sportmodegigant heeft een compleet blockchain-initiatief genaamd .SWQOSH, waarmee het onder andere NFT-versies van populaire sneakers onder de mensen brengt. Niet veel later heeft het dit project uitgebreid met nieuwe sneakers, die elk een NFC-chip (Near-Field Communication) in zich hebben. De NFT die hieraan gekoppeld is, is niet alleen een digitale versie van de schoen, maar ook een eigendomsbewijs.

Het bedrijf is ook al bezig in de wereld van videogames. Het vormt een onderdeel van Nike’s metaverse-initiatief. Ook hebben Nike en game-ontwikkelaar Epic Games virtuele versies gemaakt van Air Max-sneakers en deze in de metaverse geplaatst. Je vindt bepaalde schoenen inmiddels zelfs in EA Sports-games. Bovendien zijn de NFT’s niet uitsluitend voor de show, je kunt ze namelijk ook dragen in games.

De fabrikant is niet de enige die veel ziet in de combinatie gaming en crypto. 40% van de gamingindustrie zegt in 2024 in blockchain te willen stappen, volgens onderzoek.

Advertentie

Nike zet grote stap in gamingsector

Hier wil het vanaf nu veel meer op inzetten, zo blijkt uit een blogpost van .SWOOSH. Het initiatief moet leiden tot een compleet nieuwe lijn van virtuele producten onder de noemer Nike In-Game Wearables. Dit zijn dus geen eigendomsbewijzen van fysieke schoenen, maar digitale schoenen die je in games kunt dragen.

Als je in de toekomst digitale schoenen koopt, dan kun je er ook fysieke schoenen mee verdienen. Je hoeft je bovendien niet druk te maken omtrent hardware wallets en private keys, de NFT’s sla je namelijk op in je Nike-account. Dat koppel je vervolgens aan games. .SWOOSH zegt later dit jaar met meer details te komen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie