Ivo Melchers Ivo Melchers
21/11/2023 14:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2023 12:05

Uniek crypto concept wordt verder omarmd door Nike

icon-nft
NFT nieuws
Uniek crypto concept wordt verder omarmd door Nike

Foto: artyaroslav/Shutterstock

Het wereldberoemde sportmerk Nike is al een tijdje actief in de wereld van crypto, en in het bijzonder non-fungible tokens (NFT’s). De sportgigant verbindt op unieke wijze de blockchain met ‘’de echte wereld’’ door een digitaal verzamelitem tezamen met een fysieke sneaker te lanceren.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nike brengt nieuwe NFT uit

Gisteren liet Nike in een nieuw bericht op X weten dat de ‘RTFKT x Nike Dunk Ghost en Void edities’ nu beschikbaar zijn voor pre-order.

RTFKT is een NFT-bedrijf dat Nike eind 2021 heeft overgenomen. Het bedrijf is in 2020 opgericht en maakt gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van gaming engines, NFT’s, blockchain en augmented reality om virtuele producten en ervaringen te delen.

Nike bracht eerder dit jaar zijn eerste virtuele sneaker uit met RTFKT en slaat nu weer toe. De RTFKT x Nike Ghost editie en de RTFKT x Nike Void editie wordt zowel fysiek als digitaal, in de vorm van een NFT, gelanceerd. De fysieke schoenen, die enkele futuristische aspecten hebben, kosten 222 dollar.

In tegenstelling tot de RTFKT x Nike Air Force 1 sneakers, die eerder dit jaar werden gelanceerd, hebben fans niet de desbetreffende NFT nodig om het fysieke exemplaar in handen te krijgen. In plaats daarvan kun je er zelf voor kiezen om de digitale tweeling, die verbonden is met het fysieke paar, te bemachtigen.

Er zit namelijk een ingebouwde NFC-chip (‘Near Field Communication‘) in de sneakers, genaamd de ‘RTFKT World Merging-chip’, waarmee de eigenaar een digitaal verzamelobject kan verkrijgen en het verzonden fysieke product verbinden met het desbetreffende digitale verzamelobject.

Het is niet duidelijk op welke blockchain de digitale sneakers worden gemint. De eerdere edities werden op het netwerk van Ethereum (ETH) uitgebracht, maar de NFT-collecties van het eigen platform van Nike, ‘.Swoosh’, staan juist op Polygon (MATIC), een populair Ethereum schalingsnetwerk.

Advertisement

Crypto platform Nike

.Swoosh werd eind vorig jaar in het leven geroepen en stelt fans in staat om NFT’s te verzamelen en zelfs samen met het bedrijf te creëren. In april introduceerde Nike haar allereerste NFT collectie op dit platform.

Deze collectie, genaamd ‘Our Force 1 (OF1)’, bestaat uit virtuele sneaker NFT’s die waren ontworpen als eerbetoon aan de iconische Nike Air Force 1 sneaker van 41 jaar geleden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement