Ivo Melchers Ivo Melchers
21/11/2023 14:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2023 12:05

Uniek crypto concept wordt verder omarmd door Nike

icon-nft
NFT nieuws
Uniek crypto concept wordt verder omarmd door Nike

Foto: artyaroslav/Shutterstock

Het wereldberoemde sportmerk Nike is al een tijdje actief in de wereld van crypto, en in het bijzonder non-fungible tokens (NFT’s). De sportgigant verbindt op unieke wijze de blockchain met ‘’de echte wereld’’ door een digitaal verzamelitem tezamen met een fysieke sneaker te lanceren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nike brengt nieuwe NFT uit

Gisteren liet Nike in een nieuw bericht op X weten dat de ‘RTFKT x Nike Dunk Ghost en Void edities’ nu beschikbaar zijn voor pre-order.

RTFKT is een NFT-bedrijf dat Nike eind 2021 heeft overgenomen. Het bedrijf is in 2020 opgericht en maakt gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van gaming engines, NFT’s, blockchain en augmented reality om virtuele producten en ervaringen te delen.

Nike bracht eerder dit jaar zijn eerste virtuele sneaker uit met RTFKT en slaat nu weer toe. De RTFKT x Nike Ghost editie en de RTFKT x Nike Void editie wordt zowel fysiek als digitaal, in de vorm van een NFT, gelanceerd. De fysieke schoenen, die enkele futuristische aspecten hebben, kosten 222 dollar.

In tegenstelling tot de RTFKT x Nike Air Force 1 sneakers, die eerder dit jaar werden gelanceerd, hebben fans niet de desbetreffende NFT nodig om het fysieke exemplaar in handen te krijgen. In plaats daarvan kun je er zelf voor kiezen om de digitale tweeling, die verbonden is met het fysieke paar, te bemachtigen.

Er zit namelijk een ingebouwde NFC-chip (‘Near Field Communication‘) in de sneakers, genaamd de ‘RTFKT World Merging-chip’, waarmee de eigenaar een digitaal verzamelobject kan verkrijgen en het verzonden fysieke product verbinden met het desbetreffende digitale verzamelobject.

Het is niet duidelijk op welke blockchain de digitale sneakers worden gemint. De eerdere edities werden op het netwerk van Ethereum (ETH) uitgebracht, maar de NFT-collecties van het eigen platform van Nike, ‘.Swoosh’, staan juist op Polygon (MATIC), een populair Ethereum schalingsnetwerk.

Advertentie

Crypto platform Nike

.Swoosh werd eind vorig jaar in het leven geroepen en stelt fans in staat om NFT’s te verzamelen en zelfs samen met het bedrijf te creëren. In april introduceerde Nike haar allereerste NFT collectie op dit platform.

Deze collectie, genaamd ‘Our Force 1 (OF1)’, bestaat uit virtuele sneaker NFT’s die waren ontworpen als eerbetoon aan de iconische Nike Air Force 1 sneaker van 41 jaar geleden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie
Advertentie