Ivo Melchers Ivo Melchers
19/04/2023 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2023 06:00

Nike lanceert eerste NFT op eigen platform

icon-nft
NFT nieuws
Nike lanza el primer NFT en su propia plataforma

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Eind vorig jaar kon je in het NFT nieuws lezen dat Nike een eigen platform voor non-fungible tokens (NFT’s) zou gaan lanceren, genaamd ‘.Swoosh’. Nu, maanden na de lancering van .Swoosh, heeft het bekendgemaakt dat het zijn eerste NFT collectie hierop gaat lanceren.

Uniek Bored Ape NFT restaurant sluit deuren terwijl waarde keldert
  • icon-nft
    NFT nieuws

Wat houdt deze NFT collectie in?

De collectie, genaamd ‘Our Force 1 (OF1)’, zal bestaan uit virtuele sneaker NFT’s op de blockchain van Polygon (MATIC) die zijn ontworpen als eerbetoon aan de iconische Nike Air Force 1 sneaker van 41 jaar geleden. Er zullen twee typen beschikbaar zijn als onderdeel van de lancering: Classic Remix-sneakerboxen, die virtuele Air Force 1-schoenen bevatten die tussen 1982 en 2007 zijn uitgebracht, en New Wave-boxen met paren die in 2007 en later zijn ontworpen.

Verspreid over de Classic Remix-boxen zal tevens een niet nader genoemd aantal meer unieke, aangepaste AF1’s met een ‘’nostalgische twist’’ zijn. Evenzo zullen de new-Wave-boxen aangepaste, expressieve AF1’s met een meer ‘’futuristische draai’’ bevatten.

Alle virtuele sneakerboxen kosten $19,82, verwijzend naar het jaar van het debuut van de Air Force 1. Nike accepteert echter geen betalingen in crypto voor de NFT’s.

Vandaag zal Nike beginnen met het airdroppen van virtuele AF1-posters – die uiteindelijk toegang geven tot een OF1-box NFT – naar willekeurig geselecteerde .Swoosh-leden. De gelukkigen kunnen op 8 mei beginnen met het minten van OF1-boxen. Twee dagen later, op 10 mei, kan de hele community de boxen aanschaffen.

De NFT’s zullen in de nabije toekomst extra utility bieden voor alle holders, waaronder toegang tot exclusieve fysieke producten en ervaringen.

Advertentie

Grote bedrijven in NFT wereld

Enorme merken die hun loyale klanten voorzien van NFT’s: het lijkt steeds populairder te worden. Vorige week kon je nog lezen dat de directe concurrent van Nike, Adidas, de laatste fase van zijn ‘Into The Metaverse’ initiatief had aangekondigd met de introductie van zijn ‘ALTS’ NFT’s op het Ethereum (ETH) netwerk.

De lancering van Nike lijkt te zijn ontworpen om prioriteit te geven aan participatie van de community. Er lijkt namelijk geen vaste limiet te zijn voor het aantal NFT’s dat gemint kunnen worden. Met de relatief lage prijs zal de collectie dan ook erg toegankelijk zijn voor velen binnen de gemeenschap.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie