Roy van Krieken Roy van Krieken
03/09/2022 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2022 12:05

FIFA en Algorand (ALGO) lanceren samen nieuw NFT-platform

icon-nft
NFT nieuws

Met het wereldkampioenschap voetbal van 2022 nog maar een paar maanden van ons verwijderd, heeft wereldvoetbalbond FIFA aangekondigd dat het in samenwerking met Algorand (ALGO) een NFT-platform zal lanceren voor digitale collectibles met voetbalthema.

Door deze non-fungible tokens (NFT’s) te kopen, krijgen verzamelaars ook toegang tot wedstrijden, fysieke merchandise en andere voordelen die binnenkort worden aangekondigd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De mooiste momenten vastgelegd met een NFT

Volgens een persbericht zal het platform, FIFA+ Collect, later deze maand worden gelanceerd. Het zal beschikken over “betaalbare, inclusieve en toegankelijke” NFT’s, die de belangrijkste momenten uit FIFA World Cup-wedstrijden uitbeelden. Het gaat dan om de mannentoernooien, maar ook de vrouwentoernooien met de FIFA Women’s World Cup. 

Wanneer de World Cup eind november in Qatar plaatsvindt, kunnen ook de momenten van dat grote wereldwijde voetbaltoernooi worden omgezet in digitale verzamelobjecten. 

Romy Gai, FIFA’s Chief Business Officer, zegt het volgende: 

“Fandom is aan het veranderen en voetbalfans over de hele wereld houden zich op nieuwe en spannende manieren bezig met het spel. Deze spannende aankondiging maakt FIFA-verzamelobjecten beschikbaar voor alle voetbalfans en democratiseert de mogelijkheid om een stukje van de FIFA World Cup te bezitten. Net als sportmemorabilia en stickers is dit een toegankelijke mogelijkheid voor fans over de hele wereld om zich op nieuwe platforms bezig te houden met hun favoriete spelers, momenten en meer.”

Advertentie

De samenwerking tussen FIFA en Algorand

Zoals gezegd zal deze nieuwe collectie NFT’s worden gelanceerd op de blockchain van Algorand. Sean Ford, de interim CEO van Algorand W., legt uit:

“FIFA’s platform – via een echt gedecentraliseerde en schaalbare publieke blockchain – is de eerste tastbare vertegenwoordiging van de onlangs aangekondigde technische samenwerking tussen FIFA en Algorand. FIFA’s toewijding aan de brug naar Web3 mogelijk gemaakt door Algorand is een bewijs van haar innovatieve geest en haar wens om naadloos en direct voetbalfans over de hele wereld te betrekken.”

Eerder schreven we in het cryptonieuws dat Algorand de FIFA binnenhaalde als één van haar grootste partners ooit. De deal komt precies op tijd met het WK voetbal dat later dit jaar plaatsvindt. De deal omvat ook de Women’s World Cup, die volgend jaar plaatsvindt en biedt een lange aanloop van momentum voor de FIFA + Collect platform. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie