Roy van Krieken Roy van Krieken
10/05/2022 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2022 17:33

Instagram gaat NFT’s testen, Facebook volgt mogelijk snel

icon-nft
NFT nieuws
Instagram gaat testen met NFT’s, Facebook volgt mogelijk snel

Foto: AngieYeoh / Shutterstock.com

De CEO van Meta, Mark Zuckerberg, maakte onlangs bekend dat het razendpopulaire social media platform Instagram is begonnen met het testen van non-fungible token (NFT) integratie. Volgens Zuckerberg zal hetzelfde mogelijk binnenkort al plaatsvinden op Facebook.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Meta omarmt NFT’s.

Op maandag maakte de topman van Instagram, Adam Mosser, bekend dat een kleine groep gebruikers in de Verenigde Staten NFT’s konden gaan gebruiken op hun feed, stories en berichten op het platform. Deze “digitale verzamelitems” zouden gebruikt kunnen worden op dezelfde manier als bijvoorbeeld profielfoto’s nu al gebruikt worden.

Mosser erkende ook dat er een bepaalde “spanning” ontstaat door het gebruik van NFT’s door Instagram. Veelal wordt decentralisatie namelijk door de gemeenschap bijna als iets heiligs gezien, maar in het geval van Instagram is decentralisatie natuurlijk ver te zoeken. 

“Ik wil van tevoren erkennen dat NFT’s en blockchain technologie en Web3 in bredere zin alles te maken hebben met het verdelen van vertrouwen, het verdelen van macht. Maar Instagram is fundamenteel een gecentraliseerd platform, dus daar zit een spanningsveld.”

Instagram gebruikers kunnen zelfs externe wallets, zoals die van Rainbow of MetaMask, koppelen aan hun Instagram account. In de toekomst zullen hier onder andere wallets van Coinbase en Phantom aan worden toegevoegd. Daarnaast kunnen NFT’s die worden gebouwd op de Ethereum (ETH), Polygon (MATIC), Solana (SOL) en Flow blockchains worden gebruikt op Instagram.

Meta en Web3

Volgens Mark Zuckerberg zal de komende jaren in het teken staan van de groei van Web3. Hij verwacht dat Web3 binnen nu en vijf jaar een volwassen industrie zal worden en Meta neemt naar eigen zeggen hier een belangrijke eerste stap in. Zuckerberg verwacht dat andere tech giganten het voorbeeld van Meta zullen volgen.

Volgens een rapport dat werd gepubliceerd door Deutsche Bank zou de integratie van NFT’s door Meta platformen inderdaad een behoorlijk impuls kunnen geven aan de NFT industrie. Zij stellen dat het op deze manier namelijk makkelijker wordt voor gebruikers om NFT’s te gebruiken en dat het zo de hele markt vooruit kan trekken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie