Roy van Krieken Roy van Krieken
15/04/2022 16:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2022 16:05

Kunnen NFT’s de marktkapitalisatie van bitcoin inhalen?

icon-nft
NFT nieuws
Kunnen NFT’s de marktkapitalisatie van bitcoin inhalen?

Foto: Bokeh Art Photo/Shutterstock

Het afgelopen jaar is de non-fungible token (NFT) sector compleet in populariteit geëxplodeerd. Het handelsvolume van NFT’s op grote handelsplatformen zoals OpenSea steeg naar astronomische hoogtes en voorlopig lijkt de rek er nog niet uit te zijn. Volgens de marketingchef van Gate.io, Marie Tatibouet, is de kans zelfs groot dat de NFT sector qua marktkapitalisatie groter kan worden dan die van de huidige koning der cryptocurrencies, bitcoin (BTC).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

NFT’s groter dan bitcoin?

Tatibouet liet dit weten in een interview met Kitco News tijdens de Paris Blockchain Summit. Volgens Tatibouet ziet de toekomst van NFT’s er bijzonder goed uit. Steeds meer mensen raken bekend met NFT’s en deze populariteit wordt gestimuleerd door een grote hoeveelheid bekende personen die de metaverse en de wereld van NFT’s instappen.

Volgens Tatibouet zal deze trend voorlopig nog niet ten einde komen. Zij stelt dat veel nieuwe crypto gebruikers nu als eerste naar NFT’s grijpen in plaats van naar cryptomunten zoals bitcoin, ethereum (ETH) of cardano (ADA)

“Veel van de nieuwe gebruikers van crypto worden eigenlijk voor het eerst aan boord genomen met NFT’s, niet met Bitcoin of Ethereum, en wat we nu zien is alsof de KYC niet echt een obstakel meer is.”

Legendarische investeerder en miljardair, Kevin O’Leary, gaf een tijdje terug al aan dat hij verwacht dat de NFT sector groter gaat worden dan de marktkapitalisatie van bitcoin. In het interview met Kitco News gaf Tatibouet aan dat zij het volledig eens is met de voorspelling van O’Leary.

“Absoluut. Ik denk 100% omdat de NFT-markt zoveel verschillende dingen kan zijn en ik denk echt dat bijvoorbeeld alle kunstwerken NFT’s of gefractioneerde NFT’s zullen hebben. Niet nu, maar over 10 jaar weet ik het bijna zeker.”

De NFT ‘bubbel’

Veel analisten stellen dat er op dit moment sprake is van een ‘bubbel’ rondom NFT’s en dat deze bubbel vroeg of laat een keer zal knappen. Alles wat zo extreem hard stijgt moet vroeg of laat een keer onderuit gaan. Ook Tatibouet ziet hier een kern van waarheid in, maar zij stelt dat het in het geval van NFT’s anders is; er is namelijk sprake van grootschalige adoptie.

“Op dit moment zijn NFT’s vooral verzamelobjecten, maar we evolueren naar meer use-cases en zodra deze use-cases tastbaarder zijn, denk ik dat we een nieuwe explosie van NFT’s zullen zien.”

Gisteren was in het NFT nieuws te lezen dat de CEO van Amazon verwacht dat NFT’s nog veel grote kunnen worden. Hij sluit niet uit dat de e-commerce gigant ook NFT’s gaat verkopen in de toekomst.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie