Timo Bult Timo Bult
31/03/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 13:15

Lidl gaat digitale NFT paaseieren veilen: 1 april of echt?

icon-nft
NFT nieuws
Lidl gaat digitale NFT paaseieren veilen: 1 april of echt?

Foto: Damian Lugowski / Shutterstock.com

Opvallend NFT nieuws van eigen bodem! Lidl Nederland, de bekende supermarktketen, heeft aangekondigd non-fungible token (NFT) paaseieren te gaan veilen. Lidl maakte het nieuws bekend in een bericht op Instagram.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Lidl NFT: echt of een grap?

In de animatie zijn verschillende “virtuele paaseieren” te zien, elk met een eigen uniek design. Het zijn dus perfecte digitale voorwerpen om als NFT te lanceren. Lidl richt zich in het bericht tot “crypto crazies, NFT-verzamelaars en Lidl-fans” en schrijft:

“Dit is jouw kans om eigenaar te worden van één van de unieke Lidl merchandised NFT eieren! Speciaal voor iedereen die een stukje Lidl wil bezitten.”

Bron: “Lidlnederland” Instagrampagina

De NFT-eieren zullen worden geveild en worden uiteindelijk voor cryptocurrency verkocht. Of het om bitcoin (BTC), ethereum (ETH) of een andere cryptocurrency gaat is niet bekend. Ook is niet duidelijk op welke NFT-marktplaats ze geveild zullen worden.

Wie naar zijn agenda kijkt zal daarnaast ook opmerken dat het vandaag 31 maart, en dus morgen 1 april is. De reacties in de comments zijn dan ook verdeeld; vrijwel de helft denkt dat het om een 1 aprilgrap gaat, de andere helft is juist razen enthousiast!

Lidl NFT’s niet onrealistisch

Ondanks dat alles wat om crypto draait misschien voor de leek zeer complex klinkt, is het tegenwoordig bijzonder makkelijk om een NFT aan te maken. Dit kan op verschillende netwerken, zoals op Ethereum, Cardano (ADA) en Solana (SOL). Dit laatste netwerk wordt volgende maand toegevoegd aan NFT-marktplaats OpenSea. De marktplaats biedt handige tools om NFT’s te maken.

Hoe dan ook is het interessant nieuws. Mocht het uitdraaien op een grap dan zijn er in ieder geval weer tienduizenden mensen blootgesteld aan NFT’s en crypto.

In recent NFT nieuws was te lezen dat de Nederlandse politie voor het eerst beslag heeft gelegd op een aantal NFT’s. De politie heeft vooralsnog niet bekend gemaakt of ook het hier om digitale paaseieren gaat.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie