Timo Bult Timo Bult
30/03/2022 13:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2022 13:14

Solana NFT’s in april toegevoegd aan OpenSea marktplaats

icon-nft
NFT nieuws
Voormalig FTX president zoekt $6 miljoen voor nieuwe crypto startup

Foto: pakie/Shutterstock

Groot NFT nieuws; de grootste non-fungible token (NFTmarktplaats OpenSea gaat Solana (SOL) NFT’s ondersteunen! Althans, dat is nog niet helemaal bevestigd, al toonde het handelsplatform al wel een teaser waaruit dit blijkt.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

Solana NFT’s op OpenSea

In de teaser zijn allerlei tweets en aanvragen te zien van gebruikers die vragen naar de toevoeging van Solana NFT’s op OpenSea. Het platform zelf noemt ’t “het best bewaarde geheim in web3.” De video eindigt met de logo’s van OpenSea en Solana met daarna “april 2022.” We kunnen er dus vanuit gaan dat de unieke digitale tokens die op het SOL-netwerk zijn gebaseerd volgende maand verhandeld kunnen gaan worden.

Op dit moment ondersteunt OpenSea nog enkel NFT’s gebaseerd op Ethereum (ETH), Klaytn (KLAY) en Polygon (MATC). Solana is een populaire blockchain voor NFT’s vanwege de lage kosten en snelle transactiesnelheden. En met OpenSea’s handelsvolume van meer dan $20 miljard is het ook voor Solana een belangrijke ontwikkeling.

Advertentie

NFT’s in de mainstream door Instagram?

NFT’s zijn al langere tijd een ware hype. De op blockchain-gebaseerde digitale tokens maken het mogelijk om bijvoorbeeld digitale kunst ook echt uniek en schaars te maken. Het is daarnaast een populair instrument geworden voor merken en hun branding-strategie.

Deutsche Bank verwacht dat de ondersteuning van NFT’s door Instagram wel eens voor een enorme boost kan gaan zorgen. De bank verwacht dat NFT’s hierdoor in de mainstream kunnen belanden. 

Toch zijn niet alle NFT-collecties succesvol. Zo bleek uit eerder onderzoek dat een op de drie collecties ‘dood’ is. Dat houdt in dat ze vrijwel niet meer worden verhandeld en er dus geen interesse meer in is. Een daarvan is de collectie van Thierry Baudet.

Een succesvol voorbeeld is de Bored Ape NFT-collectie. Beroemdheden als Madonna en Wiz Khalifa kochten de plaatjes van verveelde apen. Dichterbij huis heeft ook de beroemde Nederlandse YouTuber Kwebbelkop NFT’s uit deze collectie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie