Kevin Schijven Kevin Schijven
25/03/2022 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2022 18:11

Madonna en Wiz Khalifa kopen Bored Ape NFT, ook Beckham betreedt crypto

icon-nft
NFT nieuws
Madonna en Wiz Khalifa kopen Bored Ape NFT, ook Beckham betreedt crypto

Foto: mundissima / Shutterstock.com

De wereld van cryptocurrencies blijft beroemdheden aantrekken, met name de opkomende non-fungible token (NFT) en metaverse markt trekt veel van hen aan. Deze week maakten de volgende beroemdheden de stap:

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

David Beckham

Ten eerste hebben we beroemde Britse stervoetballer David Beckham. Beckham is nu de nieuwe ambassadeur voor het blockchain-netwerk van DigitalBits (XDB):

https://twitter.com/DigitalBitsOrg/status/1506993487325155328

“Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om contact te maken met mijn fans over de hele wereld. Zodra ik met AI en het DigitalBits team sprak, wist ik dat dit een geweldige kans was om online nieuwe ervaringen voor mijn fans te creëren. Ik ben er altijd trots op geweest om met de beste teams te werken en ik ben zo enthousiast om in de toekomst aan mijn NFT-collecties en meer innovaties te werken.”

Aldus Beckham. De samenwerking lijkt enigszins op die tussen acteur Matt Damn en Crypto.com, een exchange als Bitvavo. Die samenwerking leidde vorig jaar tot dit beruchte filmpje dat veel kritiek ontving.

De koers van XDB staat overigens maar liefst 64% in de plus ten opzichte van 2 weken geleden, maar zakt vandaag met meer dan 17%.

Advertentie

Madonna en Wiz Khalifa ook aan de NFT’s

Daarnaast meldt popster Madonna dat ook zij “eindelijk de metaverse is ingestapt” door een NFT te kopen uit de Bored Ape Yacht Club (BYAC) collectie. Zij kocht Bored Ape #4988:

Madonna kocht de NFT met behulp van MoonPay, een crypto betalingsdienst. Zij betaalde er afgelopen week 180 ETH voor, ter waarde van maar liefst $564.000. Daarnaast kocht ook de bekende Amerikaanse Rapper Wiz Khalifa een Bored Ape. Hij heeft ondertussen samen met Snoop Dogg, die vorig jaar al de NFT markt betrad, een ApeCoin (APE) mixtape uitgebracht:

Eerder dit jaren zagen we ook al Eminem en Memphis Depay grote bedragen uitgeven aan deze NFT’s van verveelde apen. Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin liet onlangs echter weten dat hij het een jammere ontwikkeling vindt dat zijn platform gebruikt wordt door rijken om met hun rijkdom te pronken. Hij haalde toen ook fel uit naar de Bored Ape NFT’s.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie
Advertentie