Kevin Schijven Kevin Schijven
25/03/2022 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2022 18:11

Madonna en Wiz Khalifa kopen Bored Ape NFT, ook Beckham betreedt crypto

icon-nft
NFT nieuws
Madonna en Wiz Khalifa kopen Bored Ape NFT, ook Beckham betreedt crypto

Foto: mundissima / Shutterstock.com

De wereld van cryptocurrencies blijft beroemdheden aantrekken, met name de opkomende non-fungible token (NFT) en metaverse markt trekt veel van hen aan. Deze week maakten de volgende beroemdheden de stap:

Crypto bloeit: Miljoenen voor Ethereum NFT’s – PostNL trekt aandacht
  • icon-nft
    NFT nieuws

David Beckham

Ten eerste hebben we beroemde Britse stervoetballer David Beckham. Beckham is nu de nieuwe ambassadeur voor het blockchain-netwerk van DigitalBits (XDB):

“Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om contact te maken met mijn fans over de hele wereld. Zodra ik met AI en het DigitalBits team sprak, wist ik dat dit een geweldige kans was om online nieuwe ervaringen voor mijn fans te creëren. Ik ben er altijd trots op geweest om met de beste teams te werken en ik ben zo enthousiast om in de toekomst aan mijn NFT-collecties en meer innovaties te werken.”

Aldus Beckham. De samenwerking lijkt enigszins op die tussen acteur Matt Damn en Crypto.com, een exchange als Bitvavo. Die samenwerking leidde vorig jaar tot dit beruchte filmpje dat veel kritiek ontving.

De koers van XDB staat overigens maar liefst 64% in de plus ten opzichte van 2 weken geleden, maar zakt vandaag met meer dan 17%.

Advertentie

Madonna en Wiz Khalifa ook aan de NFT’s

Daarnaast meldt popster Madonna dat ook zij “eindelijk de metaverse is ingestapt” door een NFT te kopen uit de Bored Ape Yacht Club (BYAC) collectie. Zij kocht Bored Ape #4988:

Madonna kocht de NFT met behulp van MoonPay, een crypto betalingsdienst. Zij betaalde er afgelopen week 180 ETH voor, ter waarde van maar liefst $564.000. Daarnaast kocht ook de bekende Amerikaanse Rapper Wiz Khalifa een Bored Ape. Hij heeft ondertussen samen met Snoop Dogg, die vorig jaar al de NFT markt betrad, een ApeCoin (APE) mixtape uitgebracht:

Eerder dit jaren zagen we ook al Eminem en Memphis Depay grote bedragen uitgeven aan deze NFT’s van verveelde apen. Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin liet onlangs echter weten dat hij het een jammere ontwikkeling vindt dat zijn platform gebruikt wordt door rijken om met hun rijkdom te pronken. Hij haalde toen ook fel uit naar de Bored Ape NFT’s.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie