Simon Bosch Simon Bosch
28/03/2022 16:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2022 16:41

1 op de 3 NFT-collecties is ‘dood,’ aldus onderzoekers van Nansen

icon-nft
NFT nieuws
1 op de 3 NFT-collecties is 'dood,' aldus onderzoekers van Nansen

Foto: Voar CC/Shutterstock

NFT’s zijn misschien nog steeds een razend populair onderwerp en misschien is het einde nog niet in zicht, maar onderzoekers van blockchain-analysebedrijf Nansen denken dat dit punt al erg dicht in de buurt komt. Het aantal NFT’s dat wordt gemint is al dalende, en een groot aantal NFT-collecties kan ‘dood’ verklaard worden.

Crypto ontbijt: Bitcoin whales slaan in & miljardenboete voor Ripple
  • icon-nft
    NFT nieuws

‘Dode’ NFT-collecties

Dat schrijft het analistenbureau in een blogartikel. Misschien zijn Non-Fungible Tokens (NFT’s) wel dé trend van de stierenmarkt die begon in 2020. Maar zoals alles waar je een grafiekje van kunt maken kan de kracht achter de NFT-trend ook langzaam wegebben. Zo is één op de drie NFT-collecties ‘dood,’ omdat ze niet of maar weinig verhandeld worden na het minten. Je zou de ontwikkeling kunnen vergelijken met het instorten van de initial coin offering (ICO)-bubbel in 2018. Toen daalde het volume ook rap.

Ook daalt het volume in de markt voor NFT’s. Op het Ethereum-netwerk was het volume op het hoogtepunt in februari zo’n 90.000 ether. Omgerekend was dat ongeveer 200 miljoen euro. Dat is een flink bedrag als je je bedenkt dat NFT’s niet echt gemaakt zijn om op korte termijn te verhandelen, je kunt immers niet een klein stukje van een NFT kopen. Dat maakt het handelen in de tokens een stuk lastiger. Inmiddels is het volume al ongeveer gehalveerd.

Advertentie

Bootje

Een ander aspect dat niet vergeten moet worden is dat tijdens een bubbel zowat iedereen erin lijkt te investeren. Dat was de afgelopen tijd duidelijk het geval. Zo hebben grote namen als Madonna en Wiz Khalid allebei al een Bored Ape-NFT aangekocht, en Oekraïne is een oorlogsmuseum met NFT’s begonnen in de metaverse. Zelfs Nelson Mandela’s originele arrestatiebevel is geveild voor omgerekend een slordige 130.000 Amerikaanse dollar.

Uiteraard zijn we overtuigd van de toekomst van NFT’s. Toch moet je financiële markten blijven zien als een bootje. Als iedereen aan één kant van de boot staat, dan is het onvermijdelijk dat op den duur iedereen naar de andere kant zal gaan om de boot stabiel te houden. Of we het hoogtepunt van de NFT-markt al achter ons hebben zal alleen de toekomst uit kunnen wijzen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie