Thom Derks Thom Derks
10/10/2022 16:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2022 16:10

NFT bedrijf achter Cryptokitties schorst Russische accounts

icon-nft
NFT nieuws
NFT bedrijf achter Cryptokitties schorst Russische accounts

Foto: Ira Lichi/Shutterstock

Dapper Labs, bekend van enkele grote non-fungible token (NFT) projecten, heeft besloten om Russische accounts te blokkeren. Het is een beslissing die volgens het bedrijf volledig in lijn is met de nieuwe Europese sancties tegen Rusland.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

In lijn met welke sancties?

De sancties verbieden het bedrijf om crypto-wallets, accounts en beheersdiensten te verrichten voor Russische accounts, zo laat Dapper Labs in een verklaring weten. Het is voor Russische gebruikers van Dapper Labs niet meer mogelijk om NFTs te kopen, verkopen of als cadeau aan iemand te geven.

Daarnaast is het niet meer mogelijk voor Russen om andere aankopen te doen of NFTs van het platform af te halen. Tot zover het ‘decentrale karakter’ van dit onderdeel van de industrie. Als dit mogelijk is met NFTs, dan kun je jezelf afvragen in hoeverre het nog relevant is dat ze op een decentrale blockchain staan.

Russische gebruikers van Dapper Labs kunnen dus niet meer handelen in NFTs, maar kunnen ze nog steeds bezitten en bekijken. Het is dus niet zo dat het bedrijf de NFTs helemaal heeft afgepakt van de Russen. Het zijn harde maatregelen voor een groep mensen die, meer dan waarschijnlijk, zelf ook niet voor deze oorlog hebben gekozen.

Advertentie

Het regende klachten

De verklaring van Dapper Labs over de beslissing om in lijn met de Europese sancties hun Russische gebruikers te straffen, komt na klachten uit deze hoek. Meerdere Russische gebruikers van het platform begonnen te klagen over de beperkte mogelijkheden die ze plotseling met hun bezit hadden.

Nu is duidelijk hoe de vork in de steel zit. Dapper Labs is overigens het bedrijf dat achter CryptoKitties en Flow Blockchain zit. De CryptoKitties waren de eerste populaire NFT game ter wereld en de Flow blockchain is onder andere gebruikt voor NBA Top Shot en andere grote NFT-projecten.

De CryptoKitties van Dapper Labs vergaarden in december 2017 bijna wereldwijde beroemdheid, nadat het project er persoonlijk voor zorgde dat de Ethereum blockchain volstroomde. De digitale katten waren zo populair, dat het volledige netwerk erdoor vastliep.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie