Roy van Krieken Roy van Krieken
09/03/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2022 20:04

NFT handelsvolume op grootste marktplaats daalt met 72%

icon-nft
NFT nieuws
NFT handelsvolume op grootste marktplaats daalt met 72%

Foto: Alongkorn Sanguansook/Shutterstock

De grootste non-fungible token (NFT) marktplaats ter wereld, OpenSea, is niet meer zo populair als een aantal maanden geleden. Het handelsvolume is namelijk met zeker 70% gedaald in slechts iets meer dan een maand tijd. Op de piek werd een dagelijks handelsvolume van zo’n $250 miljoen bereikt, maar ondertussen is dit gezakt tot slechts $70 miljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

OpenSea NFT’s

Dit blijkt uit data van het onderzoeksbureau Delphi Digital. Ook opmerkelijk is dat volgens Delphi Digital de interesse in NFT’s sinds het begin van februari sterk is afgenomen. In de periode van december 2021 tot het einde van januari was de populariteit van NFT’s enorm, maar dit lijkt enigszins te zijn teruggelopen.

Het aantal zoekopdrachten naar “NFT” staat op dit moment weer op een laag pitje. De interesse in NFT’s is vandaag de dag ongeveer net zo hoog als in november van 2021, net voordat NFT’s echt in populariteit explodeerden. Het is daarom niet heel vreemd dat ook het handelsvolume op OpenSea sterk is gedaald.

Een combinatie van grootschalige marketingcampagnes, waaronder die van Adidas, BAYC, aankopen van beroemdheden en optredens in muziekvideo’s hebben bijgedragen aan de enorme populariteit van NFT’s aan het einde van het vorige jaar. Echter, sinds dit soort promoties terug zijn geschaald, daalt de vraag naar NFT’s mee.

Unieke wallets

Hoewel deze cijfers van Delphi Digital niet bepaald positief zijn voor de nabije toekomst van de NFT sector wil dat niet bepaald zeggen dat de hype voorgoed voorbij is. Er zijn namelijk nog altijd een groot aantal unieke crypto wallets die nieuwe NFT’s aanschaffen. Dit laat duidelijk zien dat er nog door veel mensen wordt NFT’s worden verhandeld. Zodra deze cijfers ook beginnen te dalen is er wellicht wel reden voor enige zorgen.

Uiteraard is het niet alleen de NFT sector waar wat interesse verloren is gegaan. De hele crypto markt staat op het moment behoorlijk onder water en dit zorgt er natuurlijk voor dat veel investeerders simpelweg niet geïnteresseerd zijn in alles wat met crypto te maken heeft. Vroeg of laat zal deze interesse dan ook hoogstwaarschijnlijk weer terugkeren, zowel bij veel cryptocurrencies als de NFT sector.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie
Advertentie