Roy van Krieken Roy van Krieken
09/03/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2022 20:04

NFT handelsvolume op grootste marktplaats daalt met 72%

icon-nft
NFT nieuws
NFT handelsvolume op grootste marktplaats daalt met 72%

Foto: Alongkorn Sanguansook/Shutterstock

De grootste non-fungible token (NFT) marktplaats ter wereld, OpenSea, is niet meer zo populair als een aantal maanden geleden. Het handelsvolume is namelijk met zeker 70% gedaald in slechts iets meer dan een maand tijd. Op de piek werd een dagelijks handelsvolume van zo’n $250 miljoen bereikt, maar ondertussen is dit gezakt tot slechts $70 miljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

OpenSea NFT’s

Dit blijkt uit data van het onderzoeksbureau Delphi Digital. Ook opmerkelijk is dat volgens Delphi Digital de interesse in NFT’s sinds het begin van februari sterk is afgenomen. In de periode van december 2021 tot het einde van januari was de populariteit van NFT’s enorm, maar dit lijkt enigszins te zijn teruggelopen.

Het aantal zoekopdrachten naar “NFT” staat op dit moment weer op een laag pitje. De interesse in NFT’s is vandaag de dag ongeveer net zo hoog als in november van 2021, net voordat NFT’s echt in populariteit explodeerden. Het is daarom niet heel vreemd dat ook het handelsvolume op OpenSea sterk is gedaald.

Een combinatie van grootschalige marketingcampagnes, waaronder die van Adidas, BAYC, aankopen van beroemdheden en optredens in muziekvideo’s hebben bijgedragen aan de enorme populariteit van NFT’s aan het einde van het vorige jaar. Echter, sinds dit soort promoties terug zijn geschaald, daalt de vraag naar NFT’s mee.

Unieke wallets

Hoewel deze cijfers van Delphi Digital niet bepaald positief zijn voor de nabije toekomst van de NFT sector wil dat niet bepaald zeggen dat de hype voorgoed voorbij is. Er zijn namelijk nog altijd een groot aantal unieke crypto wallets die nieuwe NFT’s aanschaffen. Dit laat duidelijk zien dat er nog door veel mensen wordt NFT’s worden verhandeld. Zodra deze cijfers ook beginnen te dalen is er wellicht wel reden voor enige zorgen.

Uiteraard is het niet alleen de NFT sector waar wat interesse verloren is gegaan. De hele crypto markt staat op het moment behoorlijk onder water en dit zorgt er natuurlijk voor dat veel investeerders simpelweg niet geïnteresseerd zijn in alles wat met crypto te maken heeft. Vroeg of laat zal deze interesse dan ook hoogstwaarschijnlijk weer terugkeren, zowel bij veel cryptocurrencies als de NFT sector.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie