Ivo Melchers Ivo Melchers
20/02/2023 10:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2023 10:26

Nieuwe YouTube CEO is bullish over crypto technologie

icon-nft
NFT nieuws
El nuevo CEO de YouTube se muestra entusiasmado con las cryptos

Foto: Shutterstock/Sutipond Somnam

Enkele dagen geleden maakte YouTube middels een blogpost bekend dat de CEO Susan Wojcicki na bijna tien jaar was opgestapt. Wojcicki zei tegen haar medewerkers dat ze vertrekt om ‘’een nieuw hoofdstuk te beginnen met volop aandacht voor familie, gezondheid en persoonlijke projecten waar ik weer passie voor heb’’. Neal Mohan, die sinds 2015 chief product officer van YouTube is, is de vervanger van Wojcicki.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bullish over web3, blockchain en NFT’s

Een jaar geleden kon je al lezen dat Mohan zeer te spreken was over web3, blockchain, non-fungible tokens (NFT’s) en de metaverse. Hij onthulde dat YouTube op zoek was naar manieren om web3-technologie te integreren, hetzij door ‘’YouTube meer meeslepend te maken’’ door gebruik te maken van de metaverse of NFT’s. Volgens Mohan zijn NFT’s een ‘’boeiende, verifieerbare manier voor fans om unieke video’s, foto’s, kunst en zelfs ervaringen van hun favoriete makers te bezitten’’.

Destijds schreef Mohan onder andere het volgende hierover:

‘’We geloven dat nieuwe technologieën zoals blockchain en NFT’s makers in staat kunnen stellen diepere relaties op te bouwen met hun fans. Samen zullen ze in staat zijn om te werken aan nieuwe projecten en geld te verdienen op manieren die voorheen niet mogelijk waren. Er komt veel bij kijken om ervoor te zorgen dat we deze nieuwe technologieën op verantwoorde wijze benaderen, maar we denken dat er ook een ongelooflijk potentieel is.’’

Advertentie

Google’s stap in web3

Wojcicki werd in 2014 CEO van YouTube nadat ze over was gestapt van Google, het moederbedrijf van Youtube. Google zelf heeft het afgelopen jaar ook voorzichtige stappen gemaakt in de wereld van web3. In oktober kondigde het bedrijf namelijk de lancering aan van een op cloudgebaseerde service voor Ethereum (ETH) projecten en -ontwikkelaars: de Blockchain Node Engine.

De service host en beheert automatisch individuele nodes die bijdragen aan het netwerk, waardoor de betrouwbaarheid, prestaties en veiligheid wat mensen verwachten van Google Cloud Compute naar de crypto industrie wordt gebracht.

De volgende maand onthulde de technologiegigant dat het de Blockchain Node Engine zou uitbreiden naar de blockchain van Solana (SOL), een functie dat in het eerste kwartaal van dit jaar gelanceerd zal worden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie