Wessel Kersting Wessel Kersting
02/04/2022 17:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2022 17:50

OpenSea accepteert nu creditcards als betaalmiddel voor NFT’s

icon-nft
NFT nieuws
OpenSea NFT volume zakt naar laagste punt in 15 maanden

Foto: Diego Thomazini/Shutterstock

De non-fungible token (NFT) marktplaats OpenSea accepteert nu ook  betalingen via creditcards. Hierdoor wordt het aankoopproces van NFT’s voor gebruikers zonder crypto een stuk gemakkelijker. 

NFT verzamelaars kunnen nu direct via Visa, MasterCard, American Express, Apple Pay, Google Pay en meer hun NFT’s kopen. Het betalingsproces verloopt via MoonPay, die het nieuws aankondigde:

Dit kan ervoor zorgen dat OpenSea zijn klantenbestand vergroot door ook verzamelaars buiten de crypto-wereld aan te trekken.

Alle NFT’s op OpenSea kunnen op deze manier gekocht worden, alle transacties worden namelijk on-chain afgewikkeld. Gebruikers zijn dus niet gebonden aan het platform zelf of aan een specifieke token. Het gebruik van deze creditcards heeft echter wel het nadeeel dat er mogelijk extra transactiekosten aan zijn verbonden.

Deze betalingsmogelijkheid kan gebruikt worden voor het kopen van NFT’s zodra deze gecreëerd worden alsmede tijdens de initiële uitgiftes, maar ook op de secundaire markt.

De update wordt over in meerdere fases doorgevoerd naar verschillende gebruikers, meldt MoonPay. Verzamelaars die met een creditcard hun NFT via OpenSea kopen, zullen alsnog de NFT’s in hun eigen wallet moeten bewaren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gaan NFT’s ooit mainstream worden?

MoonPay lanceerde in januari voor het eerst zijn service om NFT’s te kunnen kopen en verkopen met een creditcard. Dit gebeurde nadat Mastercard had aangekondigd met Coinbase samen te werken om ervoor te zorgen dat gebruikers NFT’s konden kopen door middel van debetkaarten en creditcards. 

Dit is een van de vele pogingen om NFT’s mainstream te maken. Eerder deze maand heeft Mark Zuckerberg, CEO van Meta, aangegeven dat Instagram ergens in de aankomende maanden ook NFT’s zal integreren. 

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie