Wessel Kersting Wessel Kersting
02/04/2022 17:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2022 17:50

OpenSea accepteert nu creditcards als betaalmiddel voor NFT’s

Nieuws
OpenSea NFT volume zakt naar laagste punt in 15 maanden

Foto: Diego Thomazini/Shutterstock

De non-fungible token (NFT) marktplaats OpenSea accepteert nu ook  betalingen via creditcards. Hierdoor wordt het aankoopproces van NFT’s voor gebruikers zonder crypto een stuk gemakkelijker. 

NFT verzamelaars kunnen nu direct via Visa, MasterCard, American Express, Apple Pay, Google Pay en meer hun NFT’s kopen. Het betalingsproces verloopt via MoonPay, die het nieuws aankondigde:

Dit kan ervoor zorgen dat OpenSea zijn klantenbestand vergroot door ook verzamelaars buiten de crypto-wereld aan te trekken.

Alle NFT’s op OpenSea kunnen op deze manier gekocht worden, alle transacties worden namelijk on-chain afgewikkeld. Gebruikers zijn dus niet gebonden aan het platform zelf of aan een specifieke token. Het gebruik van deze creditcards heeft echter wel het nadeeel dat er mogelijk extra transactiekosten aan zijn verbonden.

Deze betalingsmogelijkheid kan gebruikt worden voor het kopen van NFT’s zodra deze gecreëerd worden alsmede tijdens de initiële uitgiftes, maar ook op de secundaire markt.

De update wordt over in meerdere fases doorgevoerd naar verschillende gebruikers, meldt MoonPay. Verzamelaars die met een creditcard hun NFT via OpenSea kopen, zullen alsnog de NFT’s in hun eigen wallet moeten bewaren.

Bitcoin naar $95.000 en ethereum naar $5.000 voor eind van het jaar?
Bitcoin naar $95.000 en ethereum naar $5.000 voor eind van het jaar?

Gaan NFT’s ooit mainstream worden?

MoonPay lanceerde in januari voor het eerst zijn service om NFT’s te kunnen kopen en verkopen met een creditcard. Dit gebeurde nadat Mastercard had aangekondigd met Coinbase samen te werken om ervoor te zorgen dat gebruikers NFT’s konden kopen door middel van debetkaarten en creditcards. 

Dit is een van de vele pogingen om NFT’s mainstream te maken. Eerder deze maand heeft Mark Zuckerberg, CEO van Meta, aangegeven dat Instagram ergens in de aankomende maanden ook NFT’s zal integreren. 

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel Kersting maakt sinds april 2019 deel uit van Crypto Insiders. Via cryptodienstverlener SATOS kwam hij in contact met het platform. Hij heeft financial services management gestudeerd aan de HvA en naast zijn werk als Compliance Officer voor een cryptocurrency exchange, schrijft hij dagelijks Premium analyses voor Crypto Insiders. Wessels interesse in cryptocurrency komt voort uit zijn financiële achtergrond en passie voor beleggen en handelen. Hij heeft meegeholpen aan het opzetten van de Discord omgeving van Crypto Insiders en is gespecialiseerd in technische analyse.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie
Advertentie