Simon Bosch Simon Bosch
04/04/2022 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2022 13:15

Reddit integreert Ethereum NFT’s

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Reddit integreert Ethereum NFT’s

Foto: ilikeyellow / Shutterstock.com

Reddit is begonnen met het integreren van Non-Fungible Tokens (NFT’s) op zijn sociale mediaplatform. Dat weten we dankzij NFT-platform OpenSea, waar de eerste tokens te vinden zijn. De NFT’s verbeelden Snoo, de mascotte van het bekende platform die ook wordt gebruikt als avatar.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

NFT’s van Snoo

Het project draagt dan ook toepasselijk de naam ‘Reddit CryptoSnoos’. De beschrijving toont dat de NFT’s ook gebruikt kunnen worden als profielafbeelding. Hiervoor kun je je MetaMask-wallet verbinden met Reddit, om vervolgens een CryptoSnoos-NFT te uploaden. Hierna is de collectible ook zichtbaar op je profiel, zodat mensen preciezer kunnen zien wat voor NFT je precies in huis hebt. Verder krijgen je comments een soort gloed.

Op het moment van schrijven zijn er slechts vier NFT’s met de namen Stardust, Snooprematic, Original Block en Helium. Alle vier zijn ze al verkocht. Snooprematic is voor het hoogste bedrag verkocht, met een prijs van 115 WETH (wrapped ether). Omgerekend is dat op het moment van schrijven zo’n 360.000 euro.

Advertentie

Slechts vier NFT’s is wel weinig

Reddit zegt geen woord over of er meer zullen worden gemint, maar dat is wel aannemelijk. Het zijn er slechts vier, en het doel is om ze te gebruiken op het gigantische, gelijknamige forum. Wereldwijd had Reddit in 2021 volgens BackLinko ongeveer 430 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Vier NFT-avatars is dus wel erg weinig. Daarnaast wekt de uitgebreide beschrijving op OpenSea de indruk dat het een project is dat veel uitgebreider zou kunnen worden.

De trend van NFT’s begon al in 2017, toen twee kunstenaars het beroemde NFT-project ‘CryptoPunks’ opzette. De naam ‘Non-Fungible Token’ zegt het eigenlijk al, ze zijn niet één op één gelijk aan elkaar. Elke token verschilt van de ander. Daarom verschillen de prijzen vaak enorm.

Begin dit jaar kondigde de Ethereum Foundation aan een samenwerkingsverband te zijn aangegaan met het online forum. Waar dit over ging was niet bekend, maar vermoedelijk gaat het om de integratie van NFT’s. Reddit is inmiddels niet het enige sociale mediaplatform meer die NFT’s integreert, Twitter is met hetzelfde bezig.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie