Kevin Schijven Kevin Schijven
22/01/2022 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2022 06:05

Twitter ondersteunt nu NFT, maar Elon Musk is geen fan

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Twitter ondersteunt nu NFT, maar Elon Musk is geen fan

Foto: Michele Ursi / Shutterstock.com

Twitter, het enorme sociale mediaplatform, ondersteunt nu non-fungible tokens (NFT). Voormalig Twitter CEO Jack Dorsey meldde al vorig jaar september dat deze functie er aankomt.

Gebruikers kunnen nu een NFT als hun profielplaatje gebruiken op Twitter. Om een ‘echte’ NFT te onderscheiden van een kopie van plaatje, krijgt de NFT avatar een speciale zeshoekige vorm. Twitteraars moeten echter eerst betalen voor een Twitter Blue abonnement van $2,99 en een iOS apparaat hebben om hier toegang tot te krijgen.

https://twitter.com/TwitterBlue/status/1484226540984356864?

Echter is lang niet iedereen hier een fan van. Veel mensen vinden NFT’s nog altijd complete onzin, maar zelfs NFT fans hebben kritiek. Zij zeggen namelijk dat het systeem omzeild kan worden. Iemand kan namelijk alsnog een plaatje kopiëren en er vervolgens er een nieuwe NFT van maken. Het moet volgens hen te bevestigen zijn dat de NFT’s ook daadwerkelijk uit een speciale collectie komt, zoals de Bored Ape Yacht Club.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Musk is kritisch

Ook Tesla CEO Elon Musk is hier geen fan van en haalde vanochtend uit naar Twitter. Hij vraagt zich af waarom Twitter hier middelen aan besteedt terwijl Twitter vol zit met oplichters.

Het is niet duidelijk of Musk compleet tegen NFT’s is. Hij verkocht zelf ook al NFT’s, alsmede zijn vrouw. Hij is ook een bekend dogecoin (DOGE) voorstander, een crypto die ooit voor de grap werd gecreëerd. Zijn reactie heeft dus wellicht meer met de frustratie omtrent de oplichters te maken.

Twitter staat namelijk nu al een paar jaar vol met zogenaamde weggeefacties van oplichters. Vaak vragen dit soort partijen een klein bedrag in crypto (of fiat) te sturen en beloven dan het dubbele of meer terug te sturen. Dat doen deze oplichters natuurlijk nooit, maar mensen trappen er nog steeds regelmatig in en Twitter heeft nog steeds geen oplossing bedacht.

De laatste tijd zwelt de NFT gekte weer aan. Alleen al in de afgelopen dagen kwam het volgende NFT nieuws naar buiten: Coinbase sluit partnerschap met Mastercard voor verkoop van NFT’s. Walmart dient patenten in voor een winkel in de ‘metaverse’ met NFT’s. OpenSea, de enorme NFT marktplaats, behaalde een record qua handelsvolume van $3,5 miljard. Tot slot werd een 22-jarige jongen miljonair door selfies te verkopen als NFT’s.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie