Roy van Krieken Roy van Krieken
17/01/2022 14:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2022 14:06

NFT marktplaats OpenSea behaalt handelsvolume record van $3,5 miljard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT marktplaats OpenSea behaalt handelsvolume record van $3,5 miljard

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Dat non-fungible tokens (NFT) op het moment enorm populair zijn zal niemand zijn ontgaan. Dit blijkt ook weer uit het maandelijks handelsvolume van de grootste NFT marktplaats ter wereld, OpenSea. Deze marktplaats heeft in januari nu al het vorige record gebroken en de maand is nog lang niet voorbij. Zeker $3,5 miljard werd er op OpenSea tot dusver in januari verhandeld, zo blijkt uit data van Dune Analytics.

Dit is wanneer de spannende solana ETF-beslissing mogelijk valt
Dit is wanneer de spannende solana ETF-beslissing mogelijk valt

OpenSea

Met nog zeker twee weken te gaan heeft OpenSea het vorige maandelijkse handelsvolume record van $3,42 miljard al gebroken. Dit vorige record werd gezet in augustus van het vorige jaar. Ook december was een goede maand voor de marktplaats. Toen werd er in totaal voor $3,24 miljard aan NFT’s op het platform verhandeld.

Januari zal hoogstwaarschijnlijk verreweg de beste maand ooit worden voor het platform. Tot dusver werd er gemiddeld elke dag voor $169 miljoen verhandeld met een piek op 9 januari. Toen werd er voor maar liefst $261 miljoen aan NFT’s verhandeld.

Devin Finzer, mede-oprichter van OpenSea, verwacht dat het succes van de marktplaats niet ten einde zal komen in 2022. Volgens hem zal dit jaar iedereen verbazen.

Op 5 januari kondigde het team van OpenSea ook aan dat zij tijdens een nieuwe financieringsronde tenminste $300 miljoen hadden opgehaald. Dit betekent dat OpenSea op dit moment wordt geëvalueerd op maar liefst $13,3 miljard en daarmee is het een van de meest waardevolle crypto bedrijven ter wereld.

Ethereum ‘burning’

De OpenSea marktplaats draait op het Ethereum (ETH) netwerk en het handelsvolume is de laatste maanden zo groot op OpenSea dat het verantwoordelijk is voor een relatief groot deel van de totale hoeveelheid vernietigde ether tokens. Sinds de EIP-1559 update wordt een deel van de gemaakte transactiekosten vernietigd in plaats van dat dit uitgekeerd wordt aan de miners.

Door het gigantische volume is OpenSea alleen al verantwoordelijk geweest voor bijna 20% van de vernietigde ether tokens, zo blijkt uit data van ultrasound.money

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie