Roy van Krieken Roy van Krieken
17/01/2022 14:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2022 14:06

NFT marktplaats OpenSea behaalt handelsvolume record van $3,5 miljard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT marktplaats OpenSea behaalt handelsvolume record van $3,5 miljard

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Dat non-fungible tokens (NFT) op het moment enorm populair zijn zal niemand zijn ontgaan. Dit blijkt ook weer uit het maandelijks handelsvolume van de grootste NFT marktplaats ter wereld, OpenSea. Deze marktplaats heeft in januari nu al het vorige record gebroken en de maand is nog lang niet voorbij. Zeker $3,5 miljard werd er op OpenSea tot dusver in januari verhandeld, zo blijkt uit data van Dune Analytics.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

OpenSea

Met nog zeker twee weken te gaan heeft OpenSea het vorige maandelijkse handelsvolume record van $3,42 miljard al gebroken. Dit vorige record werd gezet in augustus van het vorige jaar. Ook december was een goede maand voor de marktplaats. Toen werd er in totaal voor $3,24 miljard aan NFT’s op het platform verhandeld.

Januari zal hoogstwaarschijnlijk verreweg de beste maand ooit worden voor het platform. Tot dusver werd er gemiddeld elke dag voor $169 miljoen verhandeld met een piek op 9 januari. Toen werd er voor maar liefst $261 miljoen aan NFT’s verhandeld.

Devin Finzer, mede-oprichter van OpenSea, verwacht dat het succes van de marktplaats niet ten einde zal komen in 2022. Volgens hem zal dit jaar iedereen verbazen.

Op 5 januari kondigde het team van OpenSea ook aan dat zij tijdens een nieuwe financieringsronde tenminste $300 miljoen hadden opgehaald. Dit betekent dat OpenSea op dit moment wordt geëvalueerd op maar liefst $13,3 miljard en daarmee is het een van de meest waardevolle crypto bedrijven ter wereld.

Ethereum ‘burning’

De OpenSea marktplaats draait op het Ethereum (ETH) netwerk en het handelsvolume is de laatste maanden zo groot op OpenSea dat het verantwoordelijk is voor een relatief groot deel van de totale hoeveelheid vernietigde ether tokens. Sinds de EIP-1559 update wordt een deel van de gemaakte transactiekosten vernietigd in plaats van dat dit uitgekeerd wordt aan de miners.

Door het gigantische volume is OpenSea alleen al verantwoordelijk geweest voor bijna 20% van de vernietigde ether tokens, zo blijkt uit data van ultrasound.money

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie